Femeia care a primit primul transplant de fata a murit la 49 de ani. Problemele de care suferea Isabelle Dinoire


Ultimul update: Vineri 09 Septembrie 2016 06:52
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2016 22:16
Categorie: Stiri externe
Isabelle

Isabelle Dinoire a intrat in istoria medicala dupa ce i s-a oferit un nas nou, o barbie si buze noi in 2005, dupa ce a fost mutilata de cainele ei.

O femeie din Franta care a fost primul pacient care a trecut printr-o operatie de schimbare partial a fetei a murit in spital, la varsta de 49 de ani, dupa o suferinta crunta, conform the Guardian

Isabelle Dinoire, care si-a pierdut o parte din maxilar si nasul dupa ce-a fost muscata de un caine, a intrat in istoria medicala, in 2005, dupa ce i s-a facut un transplat de piele a fetei partial, medicii folosind tesut de la o femeie aflata in moarte clinica. Operatia a durat 15 ore si a fost realizata la spitalul Amiens Picardie.

Dinoire a murit in aprilie, a dezvaluit Le Figaro, detaliu confirmat si de doctori, care au spus ca nu i-au anuntat moartea pentru a-i proteja intimitatea familiei ei.

Doctorii nu au dezvaluit adevarata cauza a mortii. Totusi, Le Figaro a relatat ca femeia incepuse sa nu-si mai poata folosi buzele, corpul ei respingand transplantul.

Medicamentele pe care le lua pentru ca sa nu-i fie respins transplantul de catre corp i-au dezvoltat o vulnerabilitate la cancer, imbolnavindu-se de doua tipuri.

La varsta de 38 de ani, Dinoire a primit o grefa de forma triunghiulara, nasul, buzele si barbia de la un donator in moarte clinica pentru a-i suplini parti din fata ei, care au fost mutilate de catre animalul ei de companiei, un caine.

Dinoire, o mama a doi copii, divortata, a explicat circumstantele care au dus la pierderea unei jumatati din fata ei. Dupa o saptamana grea prin care trecuse, Dinoire, care era croitoreasa a ingerat un pumn de pastille pentru a uita de problemele ei, dorind sa se sinucida.

Dupa ce s-a trezit pe canapea, a vrut sa-si aprinda o tigara, de-abia atunci observand sangele de pe fata ei si cainele care era langa ea. Dupa ce s-a uitat in oglinda, a descoperit ranile terifiante.

Inaintea transplantului, ea sustinea ca avea chipul unui monstru. Nu avea gura, iar dintii si gingiile ei erau la vedere. O parte importanta din nasul ei lipsea. Insa, ea a declarant ca nu-i purta ura cainelui, pe care l-a simtit ca dorea sa o salveze.

Cu ajutorul presei britanice s-a aflat faptul ca ea descoperise ca donatoare ei se sinucisese. Potrivit Isabellei, ea a simtit o legatura cu persoana respectiva, pe care a numit-o ”sora ei geamana”. Isabella:” A vrut sa se sinucida, la fel ca mine. E ciudat sa stiu ca ea m-a salvat”.

Dupa transplant, ea sustinea ca era hotarata sa reusesca sa se adapteze la noua ei viata, sa invete sa manance si sa vorbeasca, de asemenea, dorind sa fie sarutata.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO