Femeia care a primit primul transplant de fata a murit la 49 de ani. Problemele de care suferea Isabelle Dinoire

Isabelle

Isabelle Dinoire a intrat in istoria medicala dupa ce i s-a oferit un nas nou, o barbie si buze noi in 2005, dupa ce a fost mutilata de cainele ei.

O femeie din Franta care a fost primul pacient care a trecut printr-o operatie de schimbare partial a fetei a murit in spital, la varsta de 49 de ani, dupa o suferinta crunta, conform the Guardian

Isabelle Dinoire, care si-a pierdut o parte din maxilar si nasul dupa ce-a fost muscata de un caine, a intrat in istoria medicala, in 2005, dupa ce i s-a facut un transplat de piele a fetei partial, medicii folosind tesut de la o femeie aflata in moarte clinica. Operatia a durat 15 ore si a fost realizata la spitalul Amiens Picardie.

Dinoire a murit in aprilie, a dezvaluit Le Figaro, detaliu confirmat si de doctori, care au spus ca nu i-au anuntat moartea pentru a-i proteja intimitatea familiei ei.

Doctorii nu au dezvaluit adevarata cauza a mortii. Totusi, Le Figaro a relatat ca femeia incepuse sa nu-si mai poata folosi buzele, corpul ei respingand transplantul.

Citește și
spital
Ziua Donatorului de Organe, aniversata in toata tara. Medici si pacienti transplantati au participat la slujbe de comemorare
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Medicamentele pe care le lua pentru ca sa nu-i fie respins transplantul de catre corp i-au dezvoltat o vulnerabilitate la cancer, imbolnavindu-se de doua tipuri.

La varsta de 38 de ani, Dinoire a primit o grefa de forma triunghiulara, nasul, buzele si barbia de la un donator in moarte clinica pentru a-i suplini parti din fata ei, care au fost mutilate de catre animalul ei de companiei, un caine.

Dinoire, o mama a doi copii, divortata, a explicat circumstantele care au dus la pierderea unei jumatati din fata ei. Dupa o saptamana grea prin care trecuse, Dinoire, care era croitoreasa a ingerat un pumn de pastille pentru a uita de problemele ei, dorind sa se sinucida.

Dupa ce s-a trezit pe canapea, a vrut sa-si aprinda o tigara, de-abia atunci observand sangele de pe fata ei si cainele care era langa ea. Dupa ce s-a uitat in oglinda, a descoperit ranile terifiante.

Inaintea transplantului, ea sustinea ca avea chipul unui monstru. Nu avea gura, iar dintii si gingiile ei erau la vedere. O parte importanta din nasul ei lipsea. Insa, ea a declarant ca nu-i purta ura cainelui, pe care l-a simtit ca dorea sa o salveze.

Cu ajutorul presei britanice s-a aflat faptul ca ea descoperise ca donatoare ei se sinucisese. Potrivit Isabellei, ea a simtit o legatura cu persoana respectiva, pe care a numit-o ”sora ei geamana”. Isabella:” A vrut sa se sinucida, la fel ca mine. E ciudat sa stiu ca ea m-a salvat”.

Dupa transplant, ea sustinea ca era hotarata sa reusesca sa se adapteze la noua ei viata, sa invete sa manance si sa vorbeasca, de asemenea, dorind sa fie sarutata.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"Brazilianul din plastic" care vrea sa semene cu papusa Ken renunta la operatii estetice, dupa 43 de interventii. Cum arata

Brazilianul "din plastic" renunta la operatiile estetice, dupa ce s-a ales cu o boala grava. Acesta a ajuns la 43 de operatii estetice, insa ultima l-a convins sa nu mai apeleze, dupa ce a sasea rinoplastie nu a prins, iar acum sufera de necroza.

Ziua Donatorului de Organe, aniversata in toata tara. Medici si pacienti transplantati au participat la slujbe de comemorare
Ziua Donatorului de Organe, aniversata in toata tara. Medici si pacienti transplantati au participat la slujbe de comemorare

In toata tara a fost aniversata Ziua Donatorului de Organe. Medicii impreuna cu pacientii transplantati au participat la slujbe de comemorare, in semn de recunostinta.
 

Maraton de transplanturi in 24 de ore: 7 vieti salvate cu organele unor donatori in moarte cerebrala
Maraton de transplanturi in 24 de ore: 7 vieti salvate cu organele unor donatori in moarte cerebrala

Ultimele 24 de ore au adus un nou tur de forta pentru cele doua mari centre de transplant din tara - Bucuresti si Cluj. Medicii au facut nu mai putin de 7 transplanturi cu grefa solida, ficat si rinichi prelevate de la 2 donatori in moarte cerebrala.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.