Guvernul britanic, obligat să plătească 80.000 de lire unui imigrant somalez, condamnat la închisoare de 13 ori

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Imigrant somalez
Daily Mail

Un imigrant din Somalia, condamnat de 30 de ori și închis de 13 ori, pentru furturi, agresiuni și posesie de arme albe, a fost despăgubit de Guvernul britanic cu 80.000 de lire, din cauză autoritățile l-au ținut prea multe zile în detenție.

 

Abdulrahman Mohammed, un cetățean somalez în vârstă de 39 de ani, care între 1998 și 2013, a fost condamnat de 30 de ori, pentru diverse infracțiuni, a dat în judecată statul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce, în 2008, Ministrul de Interne a început procedurile pentru a-l deporta, informează tabloidul britanic Daily Mail.

Deși el n-a fost în pericol să fie deportat, între 2012 și 2016 a fost ținut într-un centru pentru imigranți în trei perioade diferite, însumând 445 de zile petrecute în detenție.

Astfel, judecătorul Edward Pepperall a decis că el trebuie despăgubit cu 78.500 de lire, întrucât „au existat dovezi clare” că a fost torturat și că oficialii guvernamentali „nu i-au luat în serios” drepturile.

„Politica Ministerului de Interne prevedea ca Mohammed să fie eliberat, dacă nu mai existau circumstanțe excepționale care să justifice detenția sa. Așa cum Ministerul de Interne a recunoscut, așa ceva nu a existat. Abdulrahman Mohammed este o persoană cu un istoric plin de violențe. Pot înțelege de ce s-a dorit deportarea sa. Cu toate acestea, ministrul de Interne nu a putut să-l deporteze, pentru ar fi fost expus unor riscuri, în Somalia. Unii consideră că această inițiativă pune sub semnul întrebării de ce un cetățean străin, care a abuzat de ospitalitatea țării, să merite o compensație. Dar, într-o societate civilizată, nimeni nu ar trebui să fie lipsit de libertăți. Toată lumea ar trebui să se bucure de aceleași libertăți. Nu ar fi trebuit reținut sub motive false – acesta este motivul pentru care va primi compensații financiare”, a spus judecătorul.

Când avea 13 ani și locuia cu familia în Mogadish, Mohammed a fost supus unor tratamente de o „barbaritate inimaginabilă”. Unchiul său a fost împușcat, iar o tânără violată sub privirile sale. Atacatorii au încercat să-i taie limba, dar n-au reușit decât să-i provoace răni la nivelul feței. După aceea, a fost însemnat cu un fier încins și torturat.

Înainte să reușească să fugă din Somalia și să ajungă în Marea Britanie, la 17 ani, a petrecut doi ani întrun centru pentru refugiați. Potrivit anchetatorilor, el ar putea să sufere de stres post-traumatic, din cauza experiențelor neplăcute din tinerețe.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!