Grecii impotriva lui Lagarde: "Nu ne vindeti gogosi, doamna! Nu ne luati drept idioti"

Christine Lagarde

Pe Facebook a fost infiintata o pagina care se numeste "Grecii impotriva lui Lagarde", care a strans pana acum 10.000 de comentarii virulente la adresa directorului FMI, Christine Lagarde.

Aceatsa pagina a fost deschisa duminica dupa-amiaza, iar cel care a creat-o sustine ca vrea sa "arate nemultumirea natiunii" fata de declaratiile lui Lagarde.

Ea a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei The Guardian ca grecii trebuie "sa inceapa sa se ajute singuri" prin plata impozitelor, declarandu-se mai ingrijorata de soarta copiilor din Africa decat de cea a grecilor.

Peste 10.000 de comentarii, scrise intr-un stil mai mult sau mai putin agresiv, au raspuns de atunci mesajului de conciliere pe care ea l-a adresat Greciei pe pagina sa de Facebook pentru a calma situatia. "Ar trebui sa spuneti acest lucru rudelor celor 3.000 de greci care s-au sinucis si milioanelor de someri", scrie un utilizator.

Multi dintre ei au subliniat dificultatile cu care se confrunta o tara marcata de patru ani de recesiune si reforme drastice dictate de FMI, UE si BCE in schimbul imprumuturilor ce vizeaza evitarea intrarii tarii in faliment. Aceste masuri se traduc in special prin taierea salariilor si pensiilor.

Citește și
branza Feta
Ranile Greciei se pot vindeca cu ulei de masline si branza Feta. Leacul miraculos pentru criza elena
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie

"Nu ne vindeti gogosi, doamna!!! Cine v-a spus ca nu ne platim impozitele??? (...) Grecia din nefericire face parte din planul vostru, se asuma responsabilitati pe care noi le suportam, dar nu ne luati drept idioti!!!", scrie o internauta, Anna Kouvousi.

"Sotul meu si cu mine suntem functionari publici pensionati. Evident, nu veti fi surprinsa daca va spun ca pensiile noastre au fost taiate cu aproximativ 500 de euro, ca platim o taxa pe locuinta exorbitanta, ca ne platim medicamentele pentru ca asigurarea nu ne mai acopera si ca trebuie sa ne sustinem fiica somera", scrie Christina Tsekoura.

"Ceea ce nu stiti (...) este ca familia mea nu datoreaza niciun euro impozit, nici vreunei agentii publice, nici vreunei banci din Grecia sau din strainatate. Suntem constanti in obligatiile noastre", adauga ea.

Venizelos: Lagarde a insultat grecii, cerandu-le sa isi plateasca impozitele

Seful partidului socialist elen, Evangelos Venizelos, a declarat ca directorul general al FMI, Christine Lagarde, a insultat grecii, carora le-a cerut sa isi plateasca impozitele.

"Nimeni nu poate umili poporul elen in timpul crizei si ma adresez in special doamnei Lagarde care, prin exprimarea sa, a insultat grecii. Ii cer sa revizuiasca, sa regandeasca ce a vrut sa spuna", a afirmat Venizelos la un post elen de televiziune.

Partidul socialist PASOK condus de Venizelos a pus in practica programul de austeritate impus de FMI, UE si BCE, in schimbul sprijinului financiar international.

"Am multa compasiune fata de greci si problemele pe care le au. Acesta este motivul pentru care FMI sustine Grecia in efortul de a depasi criza in curs", a spus sefa FMI, adaugand ca o parte importanta a acestui efort este ca toata lumea sa suporte echitabil acest efort, in special cei privilegiati si mai ales prin plata impozitelor.

Politica de austeritate aplicata in Grecia la presiunea creditorilor internationali, intre care si FMI, a fost respinsa masiv de greci la alegerile parlamentare de pe pe 6 mai, prin sustinerea unor partide anti-reforme.

Partidul PASOK, care a acceptat masurile de austeritate pentru evitarea falimentului tarii, a platit cel mai greu pret, plasandu-se pe locul al treilea, in urma conservatorilor Noua Democratie si a partidului de extrema stanga Syriza, care respinge austeritate.

Incapacitatea de formare a unui guvern a dus la organizarea unui nou scrutin, pe 17 iunie, iar PASOK se mentine in sondaje pe locul al treilea.

Articol recomandat de sport.ro
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Citește și...
Oficial german: Nu vom turna bani in sacul fara fund al Greciei. Rabdarea noastra se epuizeaza
Oficial german: Nu vom turna bani in sacul fara fund al Greciei. Rabdarea noastra se epuizeaza

Germania "nu va turna bani in sacul fara fund al Greciei", iar rabdarea fata de statul elen se epuizeaza, inaintea noilor alegeri din iunie, a declarat un membru conservator al guvernului condus de cancelarul Angela Merkel.

Ranile Greciei se pot vindeca cu ulei de masline si branza Feta. Leacul miraculos pentru criza elena
Ranile Greciei se pot vindeca cu ulei de masline si branza Feta. Leacul miraculos pentru criza elena

In aceste zile vorbim despre Grecia ca despre o tara cu un picior in groapa, a carei excludere din zona euro este iminenta si a carei economie se va prabusi in contextul crizei datoriilor.

Christine Lagarde ataca Grecia:
Christine Lagarde ataca Grecia: "Ar trebui sa va ajutati in primul rand singuri, platindu-va taxele"

Una dintre cele mai importante banci din Spania are nevoie de 23,5 miliarde de euro ca sa supravietuiasca.

Recomandări
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)

Biroul Electoral Central (BEC) a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale.

Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia.
Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia. "Înseamnă că are o viziune diferită"

Candidatul independent la președinție, Mircea Geoană, și-a lansat, duminică, programul politic și a vorbit despre planurile și speranțele pentru țară. A răspuns și acuzațiilor despre legăturile, cu Rusia.

Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie

Țara pădurilor pierdute, partea a III-a. Ca să extindă suprafața împădurită de pe teritoriul României, Ministerul Mediului a finanțat cu sute de milioane de lei plantarea a sute de păduri pe terenuri degradate.