ONU condamna ultimul masacru din Siria: "49 din cele 108 persoane ucise sunt copii"

Ultima actualizare: 15-07-2012 15:09
masacru Siria, Hula

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat duminica Guvernul sirian pentru masacrul de la Hula, care s-a soldat cu cel putin 108 morti, potrivit observatorilor Natiunilor Unite din teren, relateaza AFP.

Intr-o declaratie adoptata in unanimitate la finalul unei reuniuni de urgenta la New York, cele 15 state membre au denuntat "o serie de bombardamente ale tancurilor si artileriei guvernamentale impotriva unui cartier rezidential".

Consiliul a cerut Damascului sa inceteze imediat sa mai utilizeze armament greu in orasele siriene rebele si sa-si retraga fortele din aceste orase, conform planului de pace al mediatorului ONU si al Ligii Arabe Kofi Annan.

Cele 15 state si-au reafirmat sprijinul pentru eforturile lui Annan si l-au insarcinat sa-i transmita "in termenii cei mai clari" cerintele lor Guvernului sirian.

Conform Damascului, Annan urmeaza sa efectueze luni cea de-a doua vizita a sa in tara de la inceputul misiunii sale in urma cu trei luni.

Rusia si-a exprimat initial indoiala privind responsabilitatea aliatului sau sirian, apoi s-a alaturat celor 14 parteneri ai sai.

Liderul observatorilor, generalul norvegian Robert Mood, a informat Consiliul prin videoconferinta ca cel putin 108 persoane au fost ucise in noaptea de vineri spre sambata la Hula, atinse de schije de obuze sau executate de la distanta mica, intre care 49 de copii, si ca 300 au fost ranite.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO