"Grecia risca sa ajunga o tara din lumea a treia". Sistemul sanitar e la pamant, dupa criza bugetara
Grecia se confrunta cu un adevarat dezastru in domeniul sanatatii, riscand sa ajunga in curand asemeni “tarilor din lumea a treia”. Reducerile bugetare din sistemul sanitar au efecte incredibile.
Bugetul acordat spitalelor a fost redus cu 40%, fapt care a dus la o crestere surprinzatoare a numarului unor boli asociate de obicei cu saracia.
Foarte multe cazuri de malarie au fost inregistrate in sudul tarii, ajungandu-se la nivelul din anul 1970. Imbolnavirile cu HIV si SIDA au crescut anul trecut cu 1.256% si au fost inregistrate si situatii in care boala a fost transmisa de la mama la copil, fenomen intalnit de obicei in statele africane.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe strazi sunt intalnite tot mai multe prostituate si din ce in ce mai multi dependenti de heroina, care nu mai au acces la tratament.
“Intregul sistem medical se prabuseste. Fondurile pentru spitale au fost reduse cu 40%, iar cererea pentru serviciile sanitare a crescut cu 24% anul trecut, pentru ca oamenii nu-si mai permit sa apeleze la retelele private de sanatate”, explica Reveka Papadopoulos, de la Medecins sans Frontieres.
Alte boli ale saraciei care incep sa faca victime in Grecia sunt tuberculoza si febra de Nil (35 de morti in anul 2010), dar si malaria (peste 100 de cazuri in 2011).
“Malaria se trateaza usor, n-ar trebuie sa se raspandeasca, daca sistemul medical ar functiona corect", adauga Reveka Papadopoulos.