Grecia anunță că va plăti sejurul turiştilor care vor avea ghinionul să fie testaţi pozitiv

×
Codul embed a fost copiat

Grecia o destinație iubită de foarte mulți români și se pregăteşte pentru redeschiderea sezonului turistic, chiar din prima zi a săptămânii viitoare.

În insule pregătirile sunt aproape de final. Mesele au fost vopsite, luminile de la terase au fost aranjate, iar instrumentele muzicale au fost acordate. În acelaşi timp, toţi cei implicaţi în industria turistică sunt pregătiţi să respecte noile măsuri de distanţare sociale.

Pe de altă parte, oficialii de la Atena anunță că statul va plăti sejurul turiştilor care vor avea ghinionul să fie testaţi pozitiv în timpul şederii lor în Grecia.

Printre cele mai căutate destinaţii sunt insulele Mykonos, Rhodos, Corfu, Creta, şi Santorini, spre care au fost reluate deja cursele de feriboat. Cursele internaţionale spre aceste destinaţii vor începe de la 1 iulie. Patronii de taverne îşi aşteaptă clienţii, deşi sunt conştienţi că în acest an vor fi mult mai puţini.

Vasilis Theodorou, proprietar restaurant: "Vor fi cu 80% mai puţini (în acest an). Aşa că noi îi aşteptăm pe cei 20% şi suntem fericiţi pentru că ştim că va fi bine. Nu contează cât de mult ne dorim şi ce ne dorim, nu va fi mai mult de atât".

Citește și
femei bete
Două femei din Anglia, condamnate la închisoare după ce au scuipat mai mulți polițiști strigând că au coronavirus

Konstantinos Koukas, primar Mykonos: "Locuitorilor din Mykonos le place turismul pentru că este un mod de a câştiga bani. Locuitorilor din Mykonos le place turismul pentru că este modul nostru de viaţă. Vrem să redeschidem şi ne îndreptăm spre sezonul 2020 cu optimism. Dar suntem pe deplin conştienţi că sezonul Mykonos 2020 nu va fi la fel ca sezonul 2019 şi sperăm că nici la fel ca sezonul 2021".

Oficialii greci au luat măsuri de prevenţie încă din primele zile ale pandemiei astfel încât numărul îmbolnăvirilor este de 3108, iar al deceselor de 183 în trei luni de carantină.

Stelios Petsas, purtator de cuvânt guvern: "Ne concentrăm pe posibilitatea ca unele cazuri (de Covid-19) să fie importate după ce ţara noastră îşi deschide porţile pentru turism, şi, pe de altă parte, unor posibile focare locale, fie că acestea privesc o regiune, un cartier, o insulă, o prefectură sau un centru de găzduire, o şcoală sau altceva. Intensificăm testele peste tot şi ne pregătim peste orice".

Autoritățile de la Atena au anunţat că vor suportă sejurul turiştilor care vor fi testaţi pozitiv de coronavirus în timpul vacanţei. Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului elen, cei care vor face o formă uşoară de Covid vor fi cazaţi în hoteluri, pe banii statului grec. Grecia aplică deja aceste reguli pentru cei care au rămas blocaţi în ţara lor în momentul decretării carantinei.

Redeschiderea turismului în Grecia este vestea pe care o așteptau cu interes și agenții de turism din România iar cei care oferă sejururi pe barcă, au început să reconfirme pachetele rezervate înainte de pandemie.

Marius Clain, reprezentantul unei agenții de turism: ”La noi, ofertele sunt disponibile începând cu 4 iulie, iar dacă sezonul e potrivit până în septembrie acum avem solicitări și pentru luna octombrie".

Pentru 7 zile pe yaht prețurile pornesc de la 549 de euro de persoană.

Marius Clain: "Ne-am concentrat exclusiv pe Grecia fiind o țară verde după cum a fost catalogată, am rămas pe două trasee cu plecare din Atena și Lefkada preferate de români".

Actrița Andreea Vișan locuiește de 4 ani în Grecia, pe insula Lefkada iar alături de soțul ei organizează croaziere. Aceasta spune că deși
grecii au extrem de puține cazuri au luat măsuri suplimentare de siguranță pentru protecția turiștilor.

Andreea Vișan –actriță: "Am fost obligați de autorități să avem pe vas teromotru frontal, un oximetru, măști, dezinfectant, mănuși pentru fiecare membru al echipajului, skipperul e obligat să complteze un tabel în care să scrie zilnic temperatura membrilor echipajului și să anunțe dacă e cineva susceptibil".

Chiar dacă autoritățile elene au anunțat începând de luni deschiderea aeroportului internațional din Atena multe companii aeriene au programate primele zboruri abia în luna iulie. Reprezentanții Ministerului de externe vă sfătuiesc că în cazul în care plecați cu mașina să verificați pe siteul MAE.RO condițiile de călătorie.

 

Citește și...
Firea, deranjată de deciziile Guvernului:
Firea, deranjată de deciziile Guvernului: "La păcănele virusul trece neobservat"

Primarul general, Gabriela Firea, s-a arătat nemulţumită cu privire la faptul că Guvernul a anunţat redeschiderea sălilor de jocuri de noroc, dar nu şi a celor de spectacole.

Două femei din Anglia, condamnate la închisoare după ce au scuipat mai mulți polițiști strigând că au coronavirus
Două femei din Anglia, condamnate la închisoare după ce au scuipat mai mulți polițiști strigând că au coronavirus

O femeie din Anglia a strigat ”am coronavirus”, iar o altă femeie a bătut un ofițer de poliție cu un suport pentru hârtie igienică din piatră la o petrecere ilegală, scrie TheSun

Arafat: Numărul cazurilor începe să crească, depinde de noi dacă se menține sub control
Arafat: Numărul cazurilor începe să crească, depinde de noi dacă se menține sub control

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a transmis, sâmbătă, că situaţia infecţiilor cu SARS-COV2 şi, în mod deosebit, numărul cazurilor active s-au deteriorat în ultimele zile, ca efect al măsurilor de relaxare.

Recomandări
Surse: Guvernul a decis. Cresc pensiile și salariul minim în România de la 1 ianuarie
Surse: Guvernul a decis. Cresc pensiile și salariul minim în România de la 1 ianuarie

Surse guvernamentale au confirmat pentru Știrile Pro TV că Guvernul PSD-PNL-UDMR a decis să crească pensiile și salariul minim în România de la 1 ianuarie 2023.

 

 

Politico: Cererea Ucrainei de aderare accelerată la NATO a fost o surpriză pentru SUA
Politico: Cererea Ucrainei de aderare accelerată la NATO a fost o surpriză pentru SUA

Cererea de aderare accelerată a Ucrainei la NATO, semnată vineri de președintele Volodimir Zelenski, a fost o surpriză pentru administrația Biden, potrivit unor surse oficiale de la Washington, citate de Politico

Ucraina ar fi încercuit un bastion esenţial pentru Moscova, unde se află peste 5.000 de soldaţi ruși. VIDEO
Ucraina ar fi încercuit un bastion esenţial pentru Moscova, unde se află peste 5.000 de soldaţi ruși. VIDEO

Ucraina ar fi încercuit forţele ruseşti în jurul unui bastion care este esenţial pentru Moscova, în oraşul de la est Liman.