Putin a făcut apel la cetățeni pentru a promova referendumul care îi va asigura încă două mandate

Ultima actualizare: 13-06-2020 11:28

La prima apariție publică după mai bine de o lună de pauză, președintele Vladimir Puțin a luat parte la ceremoniile care au marcat Ziua Rusiei.

Cu această ocazie, liderul de la Kremlin i-a felicitat pe "rușii de pretutindeni".

Putin a spus că "este încrezător" că "majoritatea absolută" a rușilor va vota la referendum schimbările constituționale care i-ar permite să rămână la putere pentru încă două mandate, adică până în 2036.

Președintele rus a vorbit și despre parada de Ziua Victoriei, care, din cauza pandemiei, nu a mai avut loc pe 9 mai, ci a fost reprogramată pentru 24 iunie. Puțin a spus că vor participa și 12 lideri străini, fără să îi numească însă.

În schimb, primarul Moscovei a provocat confuzie și a fost ținta ironiilor după ce le-a cerut locuitorilor să stea acasă în timpul sărbătorii publice din iunie. Asta deși restricţiile de izolare au fost ridicate în capitală rusă.

Vladimir Putin: "Pentru noi toți, ţara mamă înseamnă familia, căminul nostru strămoşesc, pământul nostru, de la Kaliningrad la Kamchatka şi de la Insulele Kurile la Oceanul Arctic, până la Sevastopol şi Crimeea. Istoria noastră de o mie de ani a fost clădită pe această întindere nelimitată de pământ şi este plină de pagini de glorie şi mândrie".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO