Polonia a recunoscut că a invadat Republica Cehă, dar spune că a fost doar o mare neînțelegere

Ultima actualizare: 13-06-2020 13:50
armata
AFP

Armata poloneză a recunoscut că a invadat accidental Republica Cehă luna trecută, dar insistă că ocuparea scurtă a unei părți mici a țării vecine a fost pur și simplu o „neînțelegere”, scrie CNN.

Soldații polonezi au trecut din greșeală granița țării cu Republica Cehă la sfârșitul lunii, a declarat pentru CNN ministrul ceh de externe.

Soldații, care păzeau părți din granița Poloniei cu Cehia în timpul pandemiei de coronavirus, au început să întoarcă din drum cetățenii cehi care încercau să viziteze o biserică din propria lor țară.

Ministrul de Externe ceh Tomas Petricek a cerut explicaţii, recunoscând că a fost vorba de o confuzie şi nu de un act ostil, ambele ţări fiind membre UE şi NATO.

”Omologii noştri polonezi ne-au asigurat, neoficial, că acest incident a fost doar o neînţelegere cauzată de armata poloneză fără nici o intenţie ostilă. Cu toate acestea, încă aşteptăm o declaraţie oficială de la Varşovia”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Cehia.

La rândul său, ministrul polonez al Apărării a declarat pentru CNN că "trecerea graniței a fost rezultatul unei neînțelegeri și nu un act deliberat. Situația a fost remediată imediat, iar cazul este închis, inclusiv de către partea cehă".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO