Google este prima companie de tehnologie care va folosi energie nucleară
Gigantul american Google a contractat un startup pentru a construi mai multe reactoare nucleare de mici dimensiuni în Statele Unite.
Kairos Power, un startup din California, va construi şase reactoare nucleare modulare pentru Google, care încearcă, astfel, să-şi suplimenteze necesarul de energie crescut de dezvoltarea AI-ului.
Cele şase reactoare nucleare vor conferi Google acces la 500 de megawaţi de energie până la finalul acestei decade. Primul reactor ar trebui să intre în funcţie până în 2030, iar restul în următorii cinci ani.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Aceasta este prima tranzacţie prin care o mare corporaţie cumpără energie nucleară prin intermediul reactoarelor nucleare de mici dimensiuni.
Spre deosebire de reactoarele mari, unde componentele sunt construite la faţa locului, în cazul reactoarelor mici componentele sunt construite în fabrici, ceea ce reduce costurile de producţie.
Kairos Power, care construieşte deja un reactor demonstrativ în Tennessee, va avea nevoie de aprobarea autorităţilor americane pentru a dezvolta reactoarele contractate de Google.
Cele două părţi nu au făcut publice detaliile financiare ale tranzacţiei, însă reprezentanţii Google spun că structura acesteia o ajută să menţină costurile scăzute şi să obţină acces la energie în timp util.