Frica de recesiune scade cotația petrolului cu 5%, în doar câteva ore

Ultima actualizare: 22-06-2022 10:46
petrol
Getty

Prețurile petrolului au scăzut, miercuri, cu peste 5%, în condițiile în care comercianții sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că cererea va fi afectată de o posibilă recesiune.

Posibila recesiune este cauzată de o creștere bruscă a ratelor dobânzilor care vizează controlul inflației.

West Texas Intermediate a pierdut 5,09 la sută la 103,92 dolari pe baril, în timp ce Brent a scăzut cu 4,70 la sută la 109,26 dolari, conform news.cgtn.

 

 

Protestele de la benzinării au continuat în Capitală. Șoferii au format cozi pentru a cumpăra câteva picături de carburant


Țițeiul a crescut, în ultimele luni, până cote maxime, din cauza temerilor că aprovizionarea redusă cauzată de războiul din Ucraina, nu va fi suficientă pentru a satisface cererea de redeschidere a economiilor mondiale, în special China, conform moneycontrol.

Băncile centrale au fost forțate să crească costurile îndatorării, deoarece creșterea costurilor energiei a contribuit la creșterea inflației la niveluri nemaivăzute din anii 1980. Acest lucru a stârnit îngrijorarea că economiile din întreaga lume se îndreaptă către o recesiune, trimițând fiori reci pe piețele de țiței.

Preţul petrolului a crescut după ce UE a interzis majoritatea importurilor din Rusia

Pe 31 mai, cotaţia barilului de ţiţei a crescut, după ce statele membre UE au ajuns la un acord privind interzicerea majorităţii importurilor de ţiţei din Rusia.

Gestul a alimentat îngrijorările referitoare la o perturbare a unei pieţe care este deja supusă la presiuni pe fondul creşterii cererii de combustibil înaintea sezonului vacanţelor estivale, transmite Reuters.
 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO