Francezii, îndemnați să mănânce mai multă brânză. Apelul disperat al fermierilor
Francezii sunt încurajați să mănânce mai multă brânză în timpul pandemiei de coronavirus, pentru a-i ajuta pe producătorii autohtoni, scrie CNN.
De la instalarea stării de urgență, pe 17 martie, până pe 10 aprilie, producătorii și fermierii francezi au avut vânzări cu 60% mai mici, a anunțat Michel Lacoste, președintele Consiliului Național care se ocupă de produsele din domeniul lactatelor.
Acesta a estimat că, la finalul pandemiei de coronavirus, vor rămâne peste 5.000 de tone de brânză nevândută.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Potrivit lui Lacoste, francezii și-au schimbat obiceiurile alimentare de la apariția Covid-19 și au ales să cumpere doar strictul necesar.
”Noi, producătorii și fermierii, nu am încetat să lucrăm. Am lucrat în fiecare zi. Așa că mâncați brânză! Faceți asta pentru a menține cultura și tradiția Franței”, a mai spus acesta.
”80% din produsele noastre nu rezistă mai mult de opt săptămâni la raft. Iar unele nu rezistă nici măcar o lună”, au mai declarat reprezentanții producătorilor.
Majoritatea magazinelor din Franța au fost închise în timpul stării de urgență, dar de săptămâna viitoare va interveni o relaxare a măsurilor de siguranță, iar producătorii speră să urmeze o creștere a consumului.
Belgienii, îndemnați să mănânce mai mulți cartofi
Și fermierii belgieni le-au cerut concetăţenilor să-i ajute şi să mănânce cartofi prăjiţi pentru a rezolva astfel problema unui stoc excedentar de 750.000 de tone de cartofi, care a apărut odată cu pandemia de coronavirus.
”Haideţi să mâncăm cu toţii cartofi prăjiţi de două ori pe săptămână”, a propus recent Romain Cools, secretarul general al Belgapom, Asociaţia cultivatorilor de cartofi din Belgia.