Belgienii, îndemnați să mănânce cât mai mulți cartofi prăjiți. Care este motivul
Fermierii belgieni le cer concetăţenilor să-i ajute şi să mănânce cartofi prăjiţi de două ori pe săptămână, pentru a rezolva astfel problema unui stoc excedentar de 750.000 de tone de cartofi, care a apărut odată cu pandemia de coronavirus.
Cartofii prăjiţi sunt un fel de mâncare foarte apreciat în Belgia, unde sunt serviţi cu maioneză şi midii.
Însă în acest an cultivatorii de cartofi sunt afectaţi de măsurile de carantină impuse de la mijlocul lunii martie, măsuri care au dus la închiderea restaurantelor şi anularea festivalurilor.
”Haideţi să mâncăm cu toţii cartofi prăjiţi de două ori pe săptămână”, a propus recent Romain Cools, secretarul general al Belgapom, Asociaţia cultivatorilor de cartofi din Belgia.
Zeci de tone de cartofi săptămânal pentru băncile de alimente
De asemenea, Romain Cools a anunţat că, până la finele lunii mai, Belgapom va furniza 25 de tone de cartofi în fiecare săptămână către băncile de alimente, care la rândul lor le vor distribui persoanelor defavorizate.
Belgia este unul din cei mai mari exportatori de cartofi congelaţi din lume, cu 2,3 milioane tone în fiecare an.