Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa au fost otrăviți chiar la ei acasă. Ce s-a descoperit pe ușa locuinței

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Dezvăluire şocantă despre fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica lui, găsiţi inconştienţi în urmă cu o lună, pe o bancă, într-un parc din Marea Britanie. Ei au fost otrăviţi chiar la ei acasă.

Potrivit poliţiei din Marea Britanie, cele mai consistente urme de neurotoxină au fost găsite pe clanţa uşii de la intrare, iar cei doi, când au atins-o, s-au contaminat şi au dus substanţa mortală în locuinţă, în maşină şi în alte câteva locuri din oraş.

Fostul spion şi fiica lui sunt în continuare spitalizaţi în comă.

La aproape o lună de când fostul spion rus şi fiica lui au fost otrăviţi , în orăşelul Salisbury, investigaţia autorităţilor britanice este în plină desfăşurare. Anchetatorii s-au întors în două locuri-cheie: mai întâi într-un bar şi apoi într-un restaurat unde au mers cei doi, înainte să fie găsiţi în stare gravă, pe o bancă dintr-un parc din apropiere.

Correspondent CNN: “Autorităţile britanice spun că aceasta este una dintre cele mai complexe investigaţii pe care le-a desfăşurat vreodată Scotland Yard.

Acum spun că au găsit ceea ce ei cred că este sursa contaminării care a dus la spitalizarea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia.

Poliţiştii cred că au fost otrăviţi acasă, mai exact.. de uşa casei. Acolo au găsit cea mai mare concentraţie a agentului neurotoxic folosit în atac”.

Acesta este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Serghei Skripal şi cel care a luat-o cu maşina de la aeroport pe fiica lui, cu o zi înainte de atac.

Ross Cassidy, prietenul lui Serghei Skripal: "Era un om prietenos, generos.. Nu uita niciodată ziua mea de naştere”.

Bărbatul a încercat să îi viziteze la spital, însă nu i s-a dat voie. Prietenul fostului spion crede că starea celor doi este atât de gravă, încât ar trebui să fie lăsaţi să moară.

Ross Cassidy, prietenul lui Serghei Skripal: Ce viitor au? Nu ştiu caracteristicile acestei substanţe folosite împotriva lor, însă bănuiesc că sunt ţinuţi în viaţa artificial..Ni s-a spus deja că ar rămâne cu probleme mentale grave şi nu cred că ei şi-ar dori acest lucru.

Marea Britanie a acuzat Rusia pentru acest atac cu o armă chimică, comis pe teritoriul său.

În acest context, 27 de ţări au anunţat că expulzează în jur de 140 de diplomaţi ruşi. Şi România a luat aceeaşi măsură în cazul unui reprezentant al Moscovei. Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a ţinut să le mulţumească, în cadrul unui dineu desfăşurat la Londra.

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: “Le aduc un omagiu, pentru că sunt conştiente de faptul că proprii lor diplomaţi din Rusia şi familiile acestora se aşteaptă ca vieţile lor să fie bulversate.

Este un sacrificiu imens şi pentru o singură ţară, dar pentru 27.. Aşa că le mulţumesc din adâncul inimii”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO