Fostul secretar american al Apărării susține că SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria

Dată publicare: 14-04-2021 08:46
Dată actualizare: 14-04-2021 08:54


trupe militare

Fostul secretar american al Apărării Mark Esper este de părere că Statele Unite ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în zona Mării Negre.

El a adăugat că e necesară o astfel de acțiune pentru a descuraja potenţiala agresiune din partea Rusiei, pe fondul tensionării relaţiilor dintre Washington şi Moscova, a relatat marţi Reuters.

„Cred că trebuie să ţinem piept Rusiei în continuare şi să încercăm să descurajăm comportamentul ei dăunător'', a spus Esper, în prezent expert asociat la Universitatea Arizona.

Washingtonul ar trebui să aibă în vedere să dea noi asigurări aliaţilor europeni şi să impulsioneze NATO prin desfăşurarea mai multor forţe în Polonia, „în regiunea Baltică, dacă este logic, şi în locuri ca România şi Bulgaria, prin rotaţie, dacă nu cu caracter permanent'', a declarat fostul demnitar american într-un interviu acordat marţi agenţiei de presă britanice, transmite Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden i-a solicitat marţi omologului său rus Vladimir Putin să reducă tensiunile create prin consolidarea militară în apropierea frontierei cu Ucraina şi a propus să se întâlnească cu liderul rus pentru a încerca să soluţioneze diferendele existente între Washington şi Moscova.

SUA au anunţat că îşi vor spori efectivele militare din Germania în contextul recentelor evenimente din estul Ucrainei, renunţând astfel la planul fostului preşedinte Donald Trump de a retrage o treime dintre cei 36.000 de militari aflaţi pe teritoriul german.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO