Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost eliberat. Video

Ultima actualizare: 19-10-2012 11:09

UPDATE - Julian Assange a fost eliberat joi seara dupa achitarea cautiunii stabilite de Inalta Curte de Justitie din Londra, a anuntat un purtator de cuvant al WikiLeaks, citat de AFP.

  

Curtea Suprema din Londra a fost de acord sa il elibereze pe cautiune pe Julian Assange.

Astfel, Assange va trebui sa poarte o bratara electronica, sa fie consemnat la domiciliu pe proprietatea unui prieten al sau, la aproximativ 200 de kilometri de Londra, sa respecte restrictii de circulatie si sa achite o cautiune de 240.000 de lire sterline (283.000 de euro), dintre care 200.000 in numerar.

Va reamintim, fondatorul Wikileaks (site-ul care publica, de la sfarsitul lui noiembrie, telegrame diplomatice americane, punand intr-o situatie jenanta numeroase tari) a fost arestat la 7 decembrie, la Londra.

De la acea data, mai multe personalitati s-au oferit sa ii plateasca acestuia cautiunea, printre care Michael Moore, cel care a realizat documetarul "Fahrenheit 9/11". Si alti realizatori de filme si documentare, cum ar fi britanicul Ken Loach sau australianul John Pilger, au propus sa plateasca o parte a acestei cautiuni.

Julian Assange spera inca marti sa paraseasca inchisoarea londoneza, insa Suedia a decis sa faca apel impotriva eliberarii conditionate a acestuia. Cautiunea fusese stabilita la 238.000 de euro.

Ce face Assange dupa ce iese din puscarie

Pentru ca nu are o resedinta cu o adresa pe numele sau, Assange a fost invitat de catre un sustinator al libertatilor omului, si miliardar pe deasupra, sa locuiasca la el pentru o vreme. Omul de bine se numente Henry Vaughan Lockhart Smith si detine un palat in care se organizeaza baluri somptuoase si nunti ale celebritatilor, si care se numente Ellingham Hall.

Iata cum arata paradisul in care ar putea locui Assange

Julian Assage a fost arestat in baza unui mandat emis de Suedia, fiind acuzat de agresarea sexuala a doua femei.

Fondatorul WikiLeaks, in varsta de 39 de ani, a fost in permanenta sustinut de mai multe grupuri de simpatizanti.

Vezi aici totul despre cazul Wikileaks

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO