WikiLeaks Saga. Uite buncarele in care sunt tinute serverele Wikileaks!

Dată publicare: 09-12-2010 00:00
Dată actualizare: 03-09-2012 03:39


WikiLeaks Saga. Uite buncarele in care sunt tinute...
WikiLeaks Saga. Uite buncarele in care sunt tinute...

Hackerii au anuntat ca urmatoarea lor tinta este site-ul Amazon.com, pe care il vor ataca in curand. Intre timp, in presa au aparut fotografii cu buncarele in care sunt tinute serverele Wikileaks, in Suedia.

Pana sa se predea si sa ajunga in arestul politiei britanice Julian Assange, fondatorul Wikileaks, s-a ascuns intr-unul dintre cele mai sigure locuri din lume: centrul de date Pionen, aflat la 30 de metri sub pamant, intr-un fost buncar anti-atomic reamenajat.

 

Tehnica de ultima generatie, servere de o capacitate uimitoare, coridoare din sticla, decor ca pe suprafata lunii si motoare luate de pe submarinele nemtesti - asta face din buncarul din Stockholm un loc desprins din filmele SF.

 

Intre timp in lume s-a declansat un adevarat razboi al amenintarilor si atacurilor cibernetice. Dupa arestarea lui Assange sustinatorii Wikileaks n-au mai putut finanta site-ul. Companiile gigant care detin cardurile Visa si MasterCard au fost insa atacate la randul lor de hackeri dupa ce au intrerupt "conductele cu bani" care alimentau portalul.

Cei de la CNN au dat o alerta primita de la hackeri, care spun ca urmatorul site pe care-l vor ataca va fi Amazon.com. Cum nimic nu este intamplator, aflati ca Amazon a fost chiar compania care a gazduit serverele Wikileaks, inainte ca Assange sa fie izgonit din SUA si sa ajunga in acest buncar.

In tot acest thriller au intrat recent si Facebook si Twitter, dornice de putina reclama, probabil. Cele doua retele de socializare au amenintat ca sterg conturile hackerilor care ataca site-urile ce "abandoneaza" Wikileaks, potrivit Financial Times.

Campania cunoscuta ca Operation Payback (Operatiunea Razbunarea) a folosit retelele sociale si camerele de discutii pentru a-si coordona atacurile.

Atat Facebook, cat si Twitter au sters conturile care apar sub numele campaniei. Aceasta decizie risca insa sa fie urmata de actiuni ale hackerilor activisti.

Wikileaks a anuntat intr-un comunicat ca "nici nu condamna, nici nu aplauda aceste atacuri" ale Operation Payback.

Intre timp, nu se mai aude nimic despre acuzatiile de viol aduse lui Assange, sau de inceperea vreunui proces pe numele sau.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO