Fenomen înfricoșător în Marea Britanie. 11 adolescenți au murit doar anul acesta


Ultimul update: Vineri 08 Martie 2019 09:26
Data publicarii: Vineri 08 Martie 2019 08:27
Categorie: Stiri externe

Pe lângă Brexit, un subiect care îi îngrijorează zilele acestea pe britanici este "epidemia" de atacuri cu arme albe.

11 adolescenţi britanici au murit înjunghiaţi numai de la începutul anului şi, în cele mai multe cazuri, agresorii sunt şi ei adolescenţi.

Un incident a fost filmat în sudul Londrei în urmă cu un an. În înregistrare se vede un bărbat care încearcă să spargă geamul unei maşini cu un cuţit după ce şoferul opreşte brusc.

Alte imagini au fost surprinse la un fast-food din nordul capitalei britanice. Acolo a izbucnit o ceartă şi, în câteva secunde, trei dintre protagonişti au scos cuţite.

285 de britanici au murit în asemenea scandaluri anul trecut, un număr care nu mai fusese atins din 1946 încoace. Îngrijorător este ca fenomenul e foarte răspândit printre adolescenţi.

Rachel Webb, mama unei victime: "Băieţii erau într-o formaţie şi compuseseră un cântec şi Kyron a spus într-un clip pe Snapchat că nu-i place cântecul. Acesta a fost motivul posibil care mi s-a dat pentru faptul că nu mai e printre noi."

Fiul de 15 ani al unei femei a fost ucis în urma unei dispute cu alţi doi adolescenţi. Ea spune că băiatul ei nu făcea parte dintr-o bandă, dar avea asupra lui un cuţit atunci când a fost atacat. La cinci ani după moartea lui, alt fiu al femeii a fost şi el înjunghiat, dar a supravieţuit.

Rachel Webb, mama unei victime: "Cei mai mici sunt gemeni și când ies pe stradă se sperie când văd adolescenţi."

Marea Britanie a avut anul trecut aproape 43.000 de atacuri cu cuţitul, o creştere cu 30 la sută față de 2017, pe care mulţi o pun pe seama reducerii numărului poliţiştilor şi al serviciilor comunitare. Theresa May şi-a atras un val de critici când a negat că reducerile de personal din poliţie ar fi de vină pentru situaţia îngrijorătoare.

Theresa May, premier: "Şefa poliţiei metropolitane a recunoscut că infracţiunile cu arma albă au cauze complexe. A spus că poliţia singură nu va rezolva problema. Nu putem rezolva problema doar făcând arestări."

Cel puţin asupra acestui aspect, mama care şi-a pierdut un copil este de acord cu May - crede că tinerii au nevoie de perspective mai bune. Are de gând să-l viziteze la închisoare pe cel care i-a ucis fiul şi să-i ceară să-şi schimbe viaţa.

Rachel Webb, mama unei victime: "Trebuie să duci la bun sfârşit ceea ce construia Kyron. Ai potenţial. Nu vreau să aud că îţi pare rău. Vreau să faci ceva cu viaţa ta."

Membri importanţi ai poliţiei au cerut fonduri suplimentare pentru a combate mai eficient valul de atacuri, dar s-au lovit de refuzul ministrului de finanţe care le-a spus să se descurce cu cât au.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Francezii au făcut o
”Criza cuțitelor”. Momentul în care un bărbat atacă o mașină cu o macetă. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO