”Criza cuțitelor”. Momentul în care un bărbat atacă o mașină cu o macetă. VIDEO

Dată publicare: 07-03-2019 16:46
Dată actualizare: 08-03-2019 11:57


Atacurile cu arme albe, de obicei cuțite, au devenit o epidemie în Marea Britanie, susține presa britanică, după ce acest fenomen a luat amploare în ultima perioadă.

Cea mai recentă victimă este o elevă de 14 ani care a fost înjunghiată în gât cu o foarfecă după ce a fost atacată de o bandă de 12 persoane, în Coventry. Adolescenta este în stare stabilă, dar soarta ei este un fericită. În ultimele 16 zile, 14 persoane au murit înjunghiați în urma unor atacuri de acest gen în Marea Britanie.

Întrebat despre ”criza cuțitelor” cum a fost numit fenomenul de tabloidele britanice, primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că ”face ceea ce poate”. Iar Theresa May a fost aspru criticată după ce a spus că acest val de atacuri nu are nicio legatură cu reducerea personalului din poliție.

Cel mai recent deces a fost în weekend când o tânără de 17 ani a fost înjunghiată mortal în estul Londrei chiar sub privirile îngrozite ale prietenului ei, neputincios în fața unui atac la întâmplare.

CNN a obținut imagini filmate acum un an în sudul Londrei, cu un bărbat  atacă o mașină, înarmat cu un cuțit uriaș. O altă scenă surprinde o bătaie generală la un fast food din nordul capitalei britanice, unde în câteva secunde bătăușii scot 3 cuțite.

Potrivit statisticilor, în 2018, în Marea Britanie, 285 de oameni au murit în urma unor astfel de atacuri, înjunghiați cu cuțite. Iar în primele 3 luni din 2019, 10 adolescenți au murit în atacuri similare.

Rachel Webb, o mamă care și-a pierdut băiatul de 15 ani într-un astfel de atac, a povestit cauza banală care a dus la tragedie. Fiul ei a mărturisit pe o aplicație că nu i-a plăcut un cântec compus de doi adolecenți din grupul său iar aceștia s-au răzbunat.

Atacurile cu cuțite au crescut anul trecut în Marea Britanie cu 30% iar britanicii dau vina pe disponibilizările din poliție.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO