Francezii au făcut o "simulare" şocantă de Brexit. Ieşirea din UE ar putea fi amânată

Dată publicare: 07-03-2019 19:27
Dată actualizare: 07-03-2019 20:18


Marea Britanie are la dispoziţie 48 de ore să scoată Brexitul din impas.

Londra a primit joi acest mesaj de la Bruxelles. Diplomaţii europeni le-au cerut britanicilor să vină cu propuneri "acceptabile" privind graniţa nord-irlandeză, pentru definitivarea unei noi înţelegeri pe parcursul weekend-ului. Theresa May va aduce rezultatul negocierilor în faţa aleşilor marţi, când este programat un nou vot.

Pe de altă parte, francezii vor să le arate britanicilor,cum va fi viaţa, după Brexit. Angajaţii de la vam, au intrat în grevă. Acţiunea a afectat trenurile Eurostar, care leagă Franţa de Marea Britanie, şi a provocat întârzieri şi cozi uriaşe, în gara din Paris.

Guvernul britanic a confirmat că al doilea vot din camera inferioară a parlamentului britanic asupra acordului de retragere din UE convenit cu Bruxellesul va avea loc marţi, 12 martie. Andrea Leadsom, ministrul responsabil pentru interpelările parlamentare, a confirmat joi această dată.

Dacă acordul de retragere din UE va fi din nou respins, aşa cum s-a întâmplat la jumătatea lunii ianuarie, Theresa May va supune la vot în aceeaşi săptămână părăsirea UE de către Regatul Unit fără acord la 29 martie şi, dacă ieşirea din UE fără acord pică de asemenea la vot, va urma votul pentru o amânare a Brexitului.

Theresa May a anunţat că, în cazul unui vot negativ marţi pentru acord, aceste voturi vor avea loc miercuri, respectiv joi.

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie. Theresa May a suferit o mare înfrângere în ceea ce priveşte acordul negociat cu UE în luna ianuarie, iar eforturile de a renegocia acordul nu au fost încununate până acum de succes. Observatorii se aşteaptă la o a doua înfrângere marţi în parlamentul britanic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO