Femeile din nordul Italiei ar putea fi plătite ca să nu facă întrerupere de sarcină
Femeile însărcinate din regiunea nord-italiană Piedmont ar putea fi plătite cu 4.000 de euro ca să nu avorteze. Propunerea vine din partea unui consilier de extremă dreapta.
Propunerea lui Maurizio Marrone, consilier regional pentru politici sociale, prevede ca regiunea să ofere 400.000 de euro asociațiilor anti-avort care, la rândul lor, să-i ofere femeilor pentru a le convinge să nu facă întrerupere de sacrină.
„În Piedmont se vor naște cu 100 de copii mai mult. Copii care altfel nu ar fi venit pe lume din cauza dificultăților economice ale mamelor”, a spus politicianul, potrivit The Guardian.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Schema a fost condamantă imediat, un alt consilier din Piedmont spunând descriind-o ca fiind „un cadou substanțial pentru propaganda anti-avort”. „Este deghizată în ajutor pentru femeile care vor să facă întrerupere de sarcină din cauza problemelor economice”.
Non Una di Meno, o alianță feministă, s-a declarat dezgustată, dar nu surprinsă de inițiativă, acuzându-l pe Marrone că folosește femeile și corpurile lor în „scopuri electroale”.
„Maternitatea este o alegere. O promisiune falsă de sprijin economic nu ne va convinge, dimpotrivă, reprezintă o batjocură și este manipulatoare față de cei care se află în dificultate economică”, a scris alianța pe Facebook.
Avortul a fost legalizat în Italia în 1978, în urma adoptării Legii 194. Cu toate acestea, femeile au întâmpinat dificultăți atunci când au vrut să facă întreruperi de sarcină în condiții sigure din cauza numărului mare de ginecologi care refuză să opereze avorturi din motive morale. 7 din 10 medici din Italia refuză să facă întreruperi de sarcină.
În plus, activiști anti-avort au s-au infiltrat în spitale în încercarea de a preveni avorturile.
Politicianul, care a spus că și-ar fi dorit să aloce mai mulți bani pentru schemă, a permis anul trecut grupurilor anti-avort să înființeze ghișee în clinicile și spitalele din regiune.