Atac cu racheta comis de ISIS in nordul Siriei, asupra unor tancuri ale Turciei. Doi militari au murit


Ultimul update: Vineri 09 Septembrie 2016 06:52
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2016 21:00
Categorie: Stiri externe
Turcia

Doi militari turci au murit si alti cinci au fost raniti marti intr-un atac cu racheta intreprins de catre gruparea Stat Islamic (SI), asupra unor tancuri ale Turciei in nordul Siriei.

Potrivit unui comunicat al armatei, relateaz DPA si AFP:" Doi dintre camarazii noştri au fost ucisi si alti cinci au fost raniti marti intr-un atac cu racheta intreprins de catre elemente ale Daesh (acronimul in limba araba pentru gruparea Stat Islamic) asupra a doua tancuri ale noastre'', se afirma in comunicat.

Este vorba de primele pierderi ale armatei turce a caror responsabilitate este atribuita gruparii Stat Islamic de la inceperea operatiunii militare a Ankarei in Siria pe 24 august. Pe 28 august, Turcia anuntat moartea unui soldat al sau, acuzand o militie kurda c-ar fi la originea atacului.

Armata turca a precizat ca atacul a avut loc la sud de orasul sirian de frontiera Al-Rai, unde tancuri ale sale au deschis la sfarsitul saptamanii trecute un nou front in cadrul operatiunii ''Scutul Eufratului''.

Televiziunea turca NTV a difuzat imagini in care se vedea cum elicoptere ale armatei survoleaza frontiera pentru a-i evacua pe raniti în Turcia.

Potrivit DPA, organizata jihadista a afirmat ca luptatorii sai au distrus doua tancuri ale Turciei cu rachete ghidate la sud de orasul de frontiera Al-Rai.

Sursa: Agerpres

Tags: turcia, atentat, isis, morti,

VIDEO PROTVPLUS.RO