Fabrici de copii si utere de inchiriat. Cea mai noua industrie din India atrage mii de femei
India a devenit una dintre cele mai mari piete de mame surogat, industrie care atrage tot mai multe femei.
Mii de cupluri, o mare parte din afara Indiei, care nu pot avea copii apeleaza la serviciile indiencelor, care sunt dispuse sa-si inchirieze pantecele, potrivit Daily Mail.
In acest context, autoritatile dezbat posibilitatea de a reglementa acest sector de activitate, existand temeri privind exploatarea femeilor sarace.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In cazul unei inaspriri a conditiilor in care mamele surogat isi pot oferi serviciile, atunci strainii s-ar putea sa fie descurajati si sa aleaga o alta tara.
India, care este deschisa surogatului comercial din 2002, este una dintre putinele tari care ofera astfel de servicii, alaturi de Rusia, Georgia, Ucraina, Thailanda si cateva state americane.
Desi nu exista cifre oficiale privind valorea afacerilor cu mame surogat din India, unde exista peste 3.000 de astfel de clinici, un raport sprijinit de ONU prezinta o cifra anuala de peste 400 de milioane de dolari.
Femeile din India isi pot cumpara o casa sau deschide o afacere cu banii din surogat
"Cu banii obtinuti, femeile isi pot cumpara o casa, trimite copiii la scoala sau deschide o mica afacere. Acestea sunt lucruri la care puteau doar sa viseze inainte. Este o situatie din care toata lumea castiga", a explicat proprietara celei mai cunoscute clinici de fertilizare din India.
Pretul pentru serviciile oferite de clinica este, in medie, de 25.000-30.000 de dolari, din care mama surogat primeste intre 4.000 si 6.500 de dolari.
Majoritatea mamelor surogat isi ascund sarcinile din cauza societatii conservatoare din India.
Aceasta noua industrie este atacata de ONG-urile care lupta pentru drepturile femeilor, care sustin ca toate clinicile de fertilitate sunt doar niste fabrici de bebelusi pentru bogati.
ONG-urile arata ca, in absenta unor reglementari, femeile sarace si lipsite de educatie sunt atrase de agenti angajati de clinici si puse sa semneze contracte pe care nu le inteleg.