Exerciţiu NATO în România. Militarii au simulat un desant aerian


Ultimul update: Joi 23 Mai 2019 14:54
Data publicarii: Joi 23 Mai 2019 14:53
Categorie: Stiri externe

200 de militari din 5 ţări au participat la un exerciţiu în baza aeriană de la Boboc. Exerciţiul multinaţional European Spartan 2019 s-a desfăşurat pentru prima dată în România şi a avut ca scop pregătirea piloţilor de aeronave.

Piloţi şi militari din Italia, Bulgaria, Slovacia, Lituania şi România au simulat salvarea unui rănit de pe câmpul de luptă şi transportarea acestuia la cel mai apropiat spital.

Antonio de Sessa - membru EDA: “Este prima dată când 5 ţări,care zboară cu acelaşi timp de avion,au decis să dezvolte acest exerciţiu comun şi este o bună oprtunitate pentru a lucra împreună,să vorbească împreună,să îşi împărtăşească experienţă”.

Presupusul rănit a fost preluat mai întâi de un elicopter, apoi de un avion Spartan. Aeronavele Spartan sunt cele mai potrivite pentru transportarea de trupe, tehnica medicală şi răniţi - , susţin militarii.

Ionuţ Neamu, purtător cuvânt Forţele Aeriene Romane: “Este un exerciţiu desfăşurat sub egida EDA, European Defense Agency, agenţia europeană de apărare. Ne oferă capabilitatea de a putea să ne armonizăm procedurile atât la nivel european şi la nivel NATO”.

La baza aeriană de la Boboc, exerciţiul a constat în paraşutări de trupe, de containere şi misiuni de salvare aeriană. Paraşutările au fost făcute de la o altitudine de 500 de metri în timp ce două avioane F16 au asigurat acoperirea aeriană.

Antrenamente militare de acest fel vor fi programate în fiecare an

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO