Europa se topeste la 40 de grade. Germania, Austria si Croatia, lovite de canicula


Ultimul update: Duminica 23 Iunie 2013 06:45
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2013 19:49
Categorie: Stiri externe

Dupa cateva saptamani de furtuni, Europa Centrala se topeste. In Austria, Germania si Croatia temperaturile au urcat spre 40 de grade Celsius.

Insa, in timp ce majoritatea localnicilor sufera de cald, in cateva regiuni izolate a plouat atat de mult, incat oamenii au fost evacuati. S-a intamplat in centrul Austriei si in sudul Frantei.

La Viena, autoritatile au amenajat o piscina artificiala chiar pe malul Dunarii, pentru ca oamenii sa se poata racori. Temperaturile au urcat pana la 38 de grade - greu de indurat chiar si pentru tineri.

De valul de canicula n-a scapat nici Germania. La Berlin, termometrele au aratat 33 de grade, iar cativa dintre cei care asistau ieri la discursul lui Barack Obama au fost luati cu salvarea.

Caldura mare e si in Balcani. La Belgrad, autoritatile au amplasat puncte de prim-ajutor si au trimis cisterne cu apa ca sa le vina in ajutor localnicilor. In Croatia, temperaturile n-au mai coborat de cateva zile sub 35 de grade, iar in cateva orase chiar s-au apropiat de 40.

In schimb, sud-vestul Frantei se confrunta cu inundatii. 2.000 de oameni au fost din calea viiturii de pe raul Garonne, care a smuls bucati din asfaltul de pe strazi. O femeie in varsta a murit luata pe sus de apa, dupa ce coborase din masina.

Iar in centrul Austriei, pitorescul sat Hallstatt - inclus in patrimoniul mondial UNESCO - a fost ingropat de noroi dupa o ploaie torentiala. 30 de persoane au fost evacuate, iar pagubele produse in locuinte si hoteluri depasesc un milion de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO