Clan mafiot romanesc, infiintat in Italia. Infractiunile pentru care au fost arestati 18 conationali


Ultimul update: Duminica 23 Iunie 2013 06:45
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2013 18:39
Categorie: Stiri externe

Punctam din nou la capitolul negativ in Italia. Compatriotii nostri au reusit sa isi infiinteze propriul clan mafiot in Peninsula si au comis o multime de faradelegi.

Italienii ii acuza pentru tentative de omor, taxe de protectie, prostitutie, trafic de droguri si tigari.

18 dintre membrii grupari care au legaturi de sange sau prin alianta au fost retinuti dimineata, la Torino.

Carabinierii au demarat  "Operatiunea Brigada". Ii vanau pe membrii primei organizatii mafiote romanesti care activeaza pe teritoriul italiei.

Doua cluburi de noapte detinute de "nasul" mafiei, Zimbrul si Office au fost inchise.

Oarza Viorel si Paun Eugen, zis "El Padrino", sunt considerati de anchetatori capii gruparii. Ei ii organizau pe ceilalti.

Luigi Silipo, sef Brigada Mobila Torino: "Ierarhic, organizati ca mafiotii. Sunt grade specifice: nas, general, sageata si in final, sclav."

Romanii sunt acuzati ca cereau taxe de protectie, iar cei care nu se supuneau erau batuti, santajati si intimidati.

Isi disputau teritoriile de influenta in Torino, mai ales locurile in care stau cersetorii sau prostituatele. Iar ca sa castige notorietate si sa intimideze, deseori, spun carabinierii, ajungeau sa comita si tentative de omor.

In niste imagini surprinse intr-un club din Iasi, apare Catalin Bacaoanu, un personaj deosebit de agresiv, care ar face parte din mafia romaneasca. Lui i-ar fi revenit ,de multe ori, rolul de a-i pune la punct pe cei care nu se supuneau regulilor mafiote impuse de grupare, sustin politistii italieni. In Romania, in martie 2009, a tras cu pistolul si l-a ranit pe unul dintre membrii calnului Cordunenilor.

Viorel Oarza si Catalin Bacoanu sunt interlopi cunoscuti in Iasi. Pe langa scandalurile in care au fost implicati, despre ei se stie si ca cereau taxe de protectie si faceau trafic de persoane. Numele lor apar in mai multe dosare penale, insa cei doi au reusit sa plece din Romania si se reorganizeze alaturi de alti indivzi din zona Moldovei, la Torino.

Totii membrii gruparii mafiote au fost aresati preventiv la Torino, unde urmeaza sa fie si judecati.

Ancheta
Trei romani au furat imbracaminte Armani de 2 milioane euro, dintr-un depozit din Verona
VIDEO PROTVPLUS.RO