Erupție spectaculoasă a vulcanului Merapi. Materiile vulcanice, expulzate până la doi kilometri | VIDEO
Muntele Merapi din Indonezia, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a erupt marţi, aruncând lavă incandescentă şi cenuşă până la doi kilometri, au declarat autorităţile locale.
Un flux impresionant de lavă incandescentă se revărsa din craterul său, potrivit fotografiilor distribuite de Observatorul Vulcanului Merapi, relatează AFP, citată de Agerpres.
Whoahhhhh Merapi! Oh my days ????
Calm down! ????????
Alegeri 2024
VEZI MAI MULTE ȘTIRI
14:48Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNLClipped from livestream Janur Merapi on YT
Speed X10 #Merapi #gunung #erupsi #volcano #indonesia pic.twitter.com/Bs7i2dTcGF
— Volcaholic ???????? ???????? ???? (@volcaholic1) May 22, 2023
„Activitatea Merapi a crescut uşor în ultimele zile (...) însă aceste reapariţii ale activităţii sunt obişnuite la Merapi”, a declarat Agus Budi Santoso, şeful unei alte agenţii guvernamentale însărcinată cu monitorizarea vulcanilor (BPPTKG).
„Întâmplător vremea era senină şi, prin urmare, populaţia a putut vedea fluxurile” de lavă, a mai spus Santoso.
Vulcanul Merapi, situat la 28 km nord de capitala provinciei Jogjakarta, se află sub monitorizare atentă.
Materii vulcanice, inclusiv lavă, au fost expulzate, marţi, de vulcan până la doi kilometri distanţă, în interiorul perimetrului de securitate de şapte kilometri stabilit de autorităţi în jurul vulcanului în 2022.
Merapi, care a erupt deja la mijlocul lunii martie, se află sub cel de-al doilea cel mai înalt nivel de alertă din 2020, din cauza activităţii vulcanice crescute.
Ultima erupţie majoră a vulcanului, în 2010, a făcut peste 300 de morţi şi a condus la evacuarea a circa 280.000 de persoane.