Emmanuel Macron, primire călduroasă în SUA. Primul dineu de stat oferit de Donald și Melania Trump


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 24 Aprilie 2018 09:40
Categorie: Stiri externe

Cuplul prezidenţial francez a avut parte de o primire călduroasă la Casa Albă, în prima zi a vizitei în Statele Unite.

Dincolo de protocol şi de impresii, analiştii se aşteaptă ca întâlnirea să pună la încercare prietenia dintre Emmanuel Macron şi Donald Trump. Cei doi vor discuta o serie de dosare internaționale în privința cărora cele două țări au poziții divergente, precum acordul nuclear cu Iranul.

Covorul roşu a fost întins la bază militară Andrews pentru avionul care i-a adus în Statele Unite pe preşedintele Franţei şi pe soţia acestuia.

Abia ajuns pe pământ american, Macron a vorbit despre subiectele pe care doreşte să le abordeze în discuţiile cu omologul său american.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: "Suntem foarte, foarte, fericiţi şi onoraţi, atât eu cât şi soţia mea, de invitaţia preşedintelui Trump şi a Melaniei. Vom avea ocazia, în cadrul acestei vizite, să discutăm despre securitate, despre comerţ, despre numeroase chestiuni multilaterale foarte importante pentru ţările noastre şi nu numai."

Acordul nuclear cu Iranul, situaţia din Siria şi tarifele americane care intră în vigoare luna viitoare domină agenda.

Prima zi ar trebui să fie, conform programului, destinată relaxării. Soţii Macron alături de Donald şi Melania Trump, au plantat la Casa Albă un stejar adus de oaspete dintr-o pădure franceză, unde peste 9.000 de soldaţi americani au căzut în bătăliile Primului Război Mondial.

Apoi, cele două cupluri au fost duse cu elicopterul la reședința istorică a lui George Washington, unul dintre "părinții fondatori" și cel dintâi președinte al Americii. Au luat cina admirând apele râului Potomac.

Câteva imagini din timpul pregătirilor stau dovadă că Melania Trump s-a ocupat cu mare conştiinciozitate de organizarea primului dineu de stat oferit de soţul ei. Mai ales că înalţii oaspeţi au sosit din capitala mondială a eleganţei şi gastronomiei fine. Flori delicate şi materiale în nuanţe pastel au fost folosite pentru decorarea sălii. La meniu, Melania Trump a optat pentru friptură de miel şi orez gătit în stil New Orleans.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Președintele Franței îl vizitează pe Trump. Discuții despre Iran și Vladimir Putin
Emmanuel Macron: Nu ar trebui să ne arătăm niciodată slabi în faţa lui Putin
VIDEO PROTVPLUS.RO