Drogul de 2 euro doza care macina trupurile, ultima mare amenintare a Europei. Imagini SOCANTE

Dată publicare: 20-10-2011 00:10
Dată actualizare: 01-11-2012 14:46


„Crocodilul”, drogul ucigas inventat de rusi, a intrat si pe piata din vestul Europei, spre disperarea autoritatilor. Ar putea sa devina cel mai la moda stupefiant, din cauza pretului foarte scazut, iar asta ingrijoreaza peste masura.

Si asta pentru ca drogul denumit „crocodilul” este mult mai periculos decat orice alt stupefiant cunoscut: pur si simplu macina trupurile si poate fi mortal de la prima doza.

De curand acest drog, care face ravagii de cativa ani in Rusia, a fost gasit in Germania. Autoritatile s-au mobilizat si au luat masuri fara precedent pentru a anihila reteaua care l-a introdus in tara. Aceasta substanta face pur si simplu ravagii: creaza imediat dependenta, iar un consumator nu traieste mai mult de un an.

Grav este ca din cauza pretului foarte scazut, de 2 euro doza, sau 5 euro „necesarul” pe o zi, asa cum se vinde in Rusia, acest drog este practic la indemana oricui.

Rusia are cei mai multi consumatori de heroina din toata lumea - peste 2 milioane. Dar pretul drogului a crescut foarte mult in ultimii ani, dupa ce au fost anihilate cele mai importante retele care il aduceau din Afganistan.

Foarte multi dependenti nu si-au mai putut procura heroina si atunci si-au preparat un substitut, un drog care s-a dovedit a fi mult mai puternic decat heroina si, in acelasi timp, mult mai periculos, pe care l-au denumit "crocodil".

O doza de heroina poate sa ajunga in Rusia la 100 de euro, dar mai multe de "crocodil" nu ajung la mai mult de 5 euro. Este de fapt un amestec de pastile, diluant industrial, iod si gaz pentru brichete.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO