Drama fugarelor din Coreea de Nord. Sunt bătute și ajung sclave sexuale în China


Ultimul update: Marti 11 Iunie 2019 15:40
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2019 07:35
Categorie: Stiri externe

Pentru numeroşi nord-coreeni care fug din ţara lor, primejdiile nu încetează când trec graniţa. Până la 60% dintre femeile refugiate în China ajung să fie exploatate sexual în condiţii de adevărata sclavie.

Postul CNN a documentat povestea a doua nord-coreence ţinute cu forţă mai mulţi ani într-o cameră şi obligate să facă videochat.

Drama acestor două tinere s-a încheiat cu o evadare orchestrată de un pastor sud-coreean.

Lee Yumi, Escapee: Pe când alunecam pe frânghie știam că, dacă o să cad, aș putea muri. Dar știam și că ar fi chiar mai rău să fiu prinsă, pentru că m-ar fi trimis înapoi în Coreea de Nord și toată familia mea ar fi fost pedepsită pentru ce am făcut.

Lee povesteşte că acelaşi individ care a ajutat-o să fugă din Coreea de Nord a vândut-o apoi unui proxenet, care a ţinut-o 5 ani într-un mic apartament din nord-estul Chinei şi a silit-o să facă videochat. Abia i se permitea să doarmă câteva ore pe zi, era bătută des şi avea voie să iasă afară din casa de 2 ori pe an, doar însoţită.

Lee Yumi, Escapee: Când lucram la video-chat, trebuia să fac tot ce-mi cereau clienții. Am văzut mulți perverși.

Este soarta împărtăşită de mii de fete şi femei nord-coreene care au fugit din ţara lor crezând că vor avea o viaţă mai bună dincolo de graniţă.

Culmea este că, pentru Lee, salvarea a venit datorită unui client, care şi-a dat seama de situaţia ei şi a pus-o în legătură cu un pastor de la Seul. Au comunicat online şi au pus la punct detaliile evadării. În ultimii 20 de ani, Asociaţia creştină Durihana a ajutat în jur de o mie de refugiaţi din Coreea comunistă să ajungă la Seul.

Chun Ki-won, Founder of Durihana: Cea mai bună opțiune este să vorbești cu cei care o țin captivă și să-i convingi s-o elibereze ori să-i ceri direct femeii să descuie ușa și să fugă. Să o coborî pe o frânghie de la etajul al patrulea este ultima opțiune la care apelăm.

Ruta prin China către o terță țară, precum Laos ori Birmania, este deosebit de riscantă. Dacă îi capturează, chinezii îi trimit înapoi la Phenian pe defectori, consideraţi migranţi economici ilegali.

Lee şi o colegă de suferinţă au călătorit 5 zile şi nopţi de-a lungul Chinei, reuşind să nu fie interceptate. Au izbutit să ajungă într-o ţară vecină unde au fost duse în Ambasada Coreei de Sud. Au avut o şansă pe care mii de alte femei, captive în industria sexului din China, pot doar să viseze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Execuțiile din Coreea de Nord. Ce acuzații li se găsesc oamenilor și cine asistă la ele
Coreea de Nord avertizează SUA: ”Răbdarea noastră are o limită”
Kim Jong Un a executat 5 oameni după eşecul summitului de la Hanoi. Lista ”vinovaților”
VIDEO PROTVPLUS.RO