Donald Trump cere fonduri pentru construirea zidului la frontiera Mexicului
Manifestanții ,,Dreamer’’ (nr. Visător) se opun deciziei președintelui american de a construi un zid la granița cu Mexicul.
Donald Trump nu a renunțat la ideea de a construi un zid care să separe frontierele americane de cele mexicane.
Astfel, Donald Trump intenționează să adopte noi măsuri împotriva imigranților tineri și fără acte de identitate care încearcă să pătrundă ilegal în SUA, iar planurile sale nu exclud posibilitatea de a construi un zid frontier la granița cu Mexicul, notează BBC.
Președinte Statelor Unite cere astfel fonduri pentru controversatul zid și își propune să sporească numărul angajaților responsabili de serviciul de imigrație și deportări.
Inițiativa președintelui american vine după ce programul inițiat, în 2012, în mandatul fostul președinte Barack Obama ,,The Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA)’’, urmează să expire în luna martie, prin urmare viitorul persoanelor protejate este pus la îndoială.
Manifestanții sunt susținuți și de democrații din Congres, care au respins ultimele propuneri ale președintelui, în ceea ce privește statul imigranților.
Casa Albă a cerut duminică Congresului solicitări precum construirea zidului la frontiera cu Mexicul, angajarea a 10.000 de agenți de imigrare și de control vamal și 1000 de avocați pentru Agenție și de asemenea angajarea unui număr suplimentar de 370 de judecători de imigrare și 300 de procurori federali. Pe lângă acestea se dorește interzicerea imigranților de a-și aduce membrii familiei extinse în SUA și deținerea unui program ,,E-Verify’’ care să împiedice imigranții ilegali să obțină locuri de muncă în SUA.
,,Dreamers’’ (nr. Visătorii) sunt tineri aduși în mod ilegal în SUA și riscă să fie deportați. Politica lui Obama le-a permis să solicite permis de muncă și de studii, dar criticii au declarat că schema constituie o amnistie pentru imigranții ilegali.
Pentru a fi eligibili programului ,,DACA’’ , solicitanții trebuie să aibă vârstă maximă de 30 de ani și să prezinte informații personale Departamentului Homeland Security.
În plus, printre criteriile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească se numeră trecerea printr-un control de fond al FBI, să nu aibă antecedente penale sau să fie înscriși în sistemul educațional.
Pe de altă parte, oficialii Statelor Unite a fost de acord să „amâne” acțiunile privind statutul imigranților pentru o perioadă de aproximativ doi ani.
Sursa: BBC
Etichete: donald trump, mexic, barack obama, zid, dreamers,
Dată publicare:
09-10-2017 14:09