Donald Trump, atac frontal la fostul său aliat, Mitch McConnell. Cere republicanilor să-i întoarcă spatele

Ultima actualizare: 17-02-2021 07:46
Donald Trump
Shutterstock

Donald Trump l-a atacat pe fostul său aliat Mitch McConnell și a cerut republicanilor să-i întoarcă spatele.

 

Reacția fostului președinte american vine după ce liderul republican al Senatului a spus că Trump este „autorul moral” pentru violențele de la Capitoliu.

Donald Trump declară astfel război deschis lui Mitch McConnell, care i-a fost aliat multă vreme, un divorţ emblematic pentru disensiunile actuale din tabăra republicană.

„Mitch este un politician nemulţumit şi morocănos, care nu zâmbeşte niciodată şi dacă senatorii republicani rămân alături de el, nu vor mai câştiga. Partidul Republican nu poate fi niciodată respectat sau puternic cu lideri politici precum Mitch McConnell. Acum cifrele sale în sondaje sunt chiar mai mici decât oricând, distruge partea republicană din Senat şi, în acelaşi timp, face un rău teribil ţării noastre", a scris fostul preşedinte într-un comunicat usturător, potrivit AFP și Agerpres.

Discursul lui Mitch

Mitch McConnell, în vârstă de 78 de ani, a votat sâmbătă pentru achitarea miliardarului republican în procesul intentat acestuia în Senat, apreciind că această instituţie nu este competentă să îl judece. Numai că în acest proces, Mitch McConnell l-a declarat "responsabil moral şi în fapte" pentru asaltul asupra clădirii Capitoliului, soldat cu cinci morţi.

Protestatarii violenţi au acţionat "pentru că cel mai puternic om de pe planetă i-a hrănit cu minciuni" refuzând înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a afirmat senatorul republican.

În acelaşi discurs sumbru, Mitch McConnell a ţinut să sublinieze că Donald Trump, acum un "cetăţean obişnuit", ar putea fi încă urmărit în justiţie. Donald Trump "continuă să fie responsabil pentru tot ceea ce a făcut în timpul deţinerii funcţiei. Nu a scăpat încă absolut deloc", a subliniat liderul republicanilor din Senat.

Majoritatea senatorilor, 57 din 100, au votat în favoarea condamnării fostului preşedinte, printre aceştia numărându-se şi şapte republicani. Erau necesare însă două treimi (67 de voturi) pentru a ajunge la un verdict de vinovăţie care ar fi putut fi urmat de o sancţiune de ne-eligibilitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO