Donald Trump a fost propus la premiul Nobel pentru Pace. Motivul: modul in care a folosit "ideologia fortei"

04-02-2016 14:43

Donald Trump

Controversatul prezidentiabil american a ajuns pe lista de propuneri pentru Nobel, afirma surse extrem de credibile de la Oslo.

Informatia, desi suna incredibil, vine de la unul dintre cei mai buni cunoscatori ai problemei - Kristian Berg Harpviken,directorul Peace Research Institute din Oslo, care analizeaza in fiecare an posibilii candidati la Nobelul pentru Pace. El a declarat pentru AFP si CNN ca a vazut o copie a scrisorii prin care Trump este nominalizat pentru „eforturile sale viguroase pentru pace prin ideologia fortei, folosita ca o arma de descurajare impotriva Islamului radical, ISIS, Iranului nuclear si Chinei Comuniste”.

Nu se stie cine a facut nominalizarea, dar aceasta este valida – adica a fost facuta de una dintre institutiile sau persoanele care au dreptul sa trimita propuneri Comitetului Nobel. In cazul premiului pentru Pace, acestea includ ministri, parlamentari, rectori de universitati si profesori, fosti laureati ai distinctie, actuali si fosti membri ai Comitetului dar si sefi ai unor ONG-uri si institutii din domeniul studiilor strategice.

Harpviken a refuzat sa precizeze numele persoanei sau institutiei care l-a propus pe Trump la Nobelul pentru Pace, dar a precizat ca este din Statele Unite. De altfel, de-a lungul timpului, printre cei nominalizati s-au numarat Adolf Hitler sau Vladimir Putin.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO