Imagini rare cu "El Jefe", singurul jaguar salbatic ramas in America. Specia este acum pe cale de disparitie: VIDEO

Ultima actualizare: 07-02-2016 07:01
jaguar animal

Trei ani le-a luat biologilor sa puna laolalta acest filmulet cu ultimul jaguar salbatic ramas in America. Penultimul exemplar din aceasta specie “Macho B” a fost eutanasiat in 2009 dupa ce s-a ranit intr-o capcana.

Clipul de doar 51 de secunde, dat publicitatii miercuri, este compus din mai multe secvente in care animalul se plimba nestingherit in toiul noptii, traverseaza un rau sau exploreaza o padure din Muntii Santa Rita din Arizona.

Mai multe camere au fost montate in habitatul jaguarului in speranta ca va trece prin cadru. “Studierea acestor animale este dificila in orice conditii, dar sa urmaresti singurul exemplar cunoscut de om din Statele Unite este cu atat mai complicat.” a declarat biologul Chris Bugbee. Grupul de cercetatori a folosit inclusiv caini special antrenati care sa adulmece fecalele lasate in urma de animal.

Acum, biologii spera sa gaseasca o femela pentru “El Jefe” astfel incat specia sa nu dispara definitiv. Ultima femela jaguar din America a fost omorata in 1963 de catre un vanator.

Jaguarul salbatic a venit in America din Mexic. In urma cu mai bine de 150 de ani, cand populatia era mult mai numeroasa, jaguarii traiau predominant in sud-vestul tarii, in zona Marelui Canion.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO