Tabara ilegala de romi, demolata de autoritatile din Paris. Conditiile insalubre in care locuiau aproximativ 400 de persoane

Ultima actualizare: 07-02-2016 07:01
tabara de romi Paris

O tabara in care locuiau pana in urma cu putin timp aproximativ 400 de romi, instalati din iunie pe sine dezafectate de pe “Mica Centura”, in nordul Parisului, a inceput sa fie evacuata miercuri dimineata, relateaza AFP.

Evacuarea survine in urma unei decizii a justitiei, sesizata de SNCF (Caile ferate franceze) care este proprietar al terenului. Serviciile prefecturii din Paris au numarat 135 de baraci in care locuiau familii in conditii de igiena precare si cu mijloace de incalzire rudimentare, existand temeri privind riscul declansarii unui incendii.

Inainte de ivirea zorilor, zeci de persoane, cu putinele lucruri pe care le aveau asupra lor, au urcat in autobuze care urmau sa-i duca in centre de primire.

"Suntem europeni, de ce nu avem drepturi?", a intrebat una din persoane. Agenti de politie au fost desfasurati in jurul taberei, formate dintr-o suta de colibe construite din scanduri de lemn si materiale reciclate.

Miercuri dimineata, in tabara mai ramasesera putini locuitori, jumatate dintre ei parasind zona la inceputul acestei saptamani, pe fondul zvonurilor de evacuare.

In total, 173 de "persoane vulnerabile", intre care opt copii scolarizati, au fost identificate in cursul unei verificari medicale efectuate saptamana trecuta, potrivit prefecturii din Ile-de-France, care a raportat patru cazuri de tuberculoza.

In imaginile publicate de site-ul 20minutes.fr, un tanar declara ca in Romania nu are de munca si ca este fortat astfel sa stea in Franta.


Un important camp de Roms évacué dans le nord... de 20Minutes

Potrivit unui raport recent, peste 11.000 de romi au fost evacuati cu forta din taberele lor, in Franta, in 2015, solutiile de cazare alternativa fiind destul de putine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO