In Romania NU va fi instituit un grad de alerta dupa atacul de la Paris. Mesajul lui Iohannis: A fost un atac terorist crud

07-01-2015 15:36

Premierul Victor Ponta a discutat cu presedintele Klaus Iohannis si cu directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, despre atacul terorist de la Paris, oficialii convenind ca in Romania nu se impune un grad de alerta.

Cititi in aceasta stire:

-► Mesajul presedintelui Klaus Iohannis dupa atacul de la Paris

"Am vorbit cu presedintele si cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alerta, nu este niciun pericol pentru Romania. Monitorizam situatia si suntem in contact cu toate institutiile", a spus Ponta.

El a precizat ca Romania nu se afla intr-o situatie speciala ca urmare a atacului terorist de la Paris, dar ca situatia este monitorizata, iar presedintele Iohannis va comunica eventuale schimbari.

Sorin Sava, purtator de cuvant SRI: "Pana in prezent, in Romania, nivelul de alerta terorista se mentine la albastru precaut, ceea ce inseamna ca informatiile disponibile si evenimentele recente indica un risc scazut de atac terorist in Romania."

Premierul Victor Ponta a amanat toate intalnirile programate si a urmarit evenimentele de la Paris. Iar pe Twitter a transmis condoleante, in limba franceza.

Seful diplomatiei romanesti, Bogdan Aurescu, a discutat cu reprezentantii nostri de la Paris despre uciderea celor 12 oameni.

Atacul terorist a fost condamnat si de reprezentantii Centrului Cultural Islamic din Romania, care spune ca actiunea nu are legatura cu invataturile Islamului: "Profetul Muhammed a fost jignit de catre locuitorii din Mekka in nenumarate randuri, dar niciodată nu a ripostat cu violenta, ci cu vorbe bune, calm si rabdare. Acesta este modelul nostru, nu actele de violenta, iar noi suntem datori sa ne delimitam de astfel de actiuni".
 

Mesajul presedintelui Klaus Iohannis dupa atacul de la Paris

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 7 ianuarie 2015, un mesaj dupa atacul de la sediul publicatei franceze Charlie Hebdo din Paris: "Atacarea redactiei saptamanalului francez Charlie Hebdo reprezinta un act terorist crud si las. Imi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum si solidaritatea fata de natiunea franceza atat de lovita astazi. Ii asigur pe toti partenerii Romaniei de intregul sprijin in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel. Comunitatea internaționala trebuie sa aiba o atitudine ferma in fata incercarilor teroriste de distrugere a statului de drept, de incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atat toleranta religioasa si etnica, cat si dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizatiei moderne, construita pe principiile democratiei".


VIDEO PROTVPLUS.RO