Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un continua executiile. Doi ambasadori si familiile lor, impuscati

Ultima actualizare: 30-01-2014 07:03
Song-Thaek

Familia unchiului dictatorului nord-coreean a fost executata. Rudele lui Kim Jong-Un au fost scoase cu forta din case si impuscate.

Copii, fratii si nepotii lui Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un, au fost omorati, pentru a elimina orice urma a lui Song-Thaek, informeaza Daily Mail.

Jang Song-Thaek, in varsta de 67 de ani, a fost executat luna trecuta, dupa e a fost acuzat ca a incercat sa rastoarne regimul comunist.

Agentia de stiri sud-coreeana informeaza ca nu se cunoaste data exacta a executiilor, dar se crede ca au avut loc dupa executia lui Jang, pe 12 decembrie.

"Unele dintre rude au fost impuscate mortal cu un pistol, in fata celorlalti, daca opuneau rezistenta in timp ce erau luate cu forta din case", a declarat o sursa pentru angentia de stiri Yonhap.

Printre cei asasinati se numara Kye-Sun, sora lui Jang si sotul acesteia, ambasadorul Coreei de Nord in Cuba, Jon Yong-Jin.

Jang Yong-Chol, nepotul lui Song-Thaek si ambasador in Malaezia a fost si el executat, impreuna cu cei doi fii ai sai.

Copii si nepotii fratilor lui Song-Thaek au fost de asemenea executati.

Rudele prin alianta, cum este sotia fostului ambasador in Malaezia, au fost lasate in viata, dar au fost trimise, impreuna cu familiile, in satele din afara Capitalei.

Vina "prin asociere" este intalnita de zeci de ani in Coreea de Nord, unde rudele persoanelor acuzate de un delict sunt pedepsite sever, uneori chiar cu pedeapsa capitala.

Song-Thaek a fost acuzat de planificarea unei lovituri de stat, utilizarea nepotrivita a resurselor tarii, abuz de putere si pentru ca "visa alte vise" decat regimul comunist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO