Descoperirea revolutionara facuta de un roman in Marea Moarta
Marea Moarta ar trebui sa-si schimbe numele…. O echipa de cercetatori israelieni si germani, din care face parte si biologul roman Danny Ionescu, a descoperit in adancul ei mai multe colonii de bacterii si izvoare de apa dulce.
Descoperirea este incredibila pentru acest lac cu apa cea mai sarata din lume. Aici, concentratia extraordinara de sare face scufundarea practic imposibila. O bucurie pentru turistii care plutesc fara griji, dar un cosmar pentru scufundatorii care vor sa faca cercetari.
Fara un echipament special, un scufundator poate chiar sa-si piarda viata, din cauza apei foarte sarate, care i-ar inflama caile respiratorii, spune Danny Ionescu pentru National Geographic.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Apa din Marea Moarta se evapora cu un metru in fiecare an si in curand risca sa dispara complet. Problema a aparut in anul 1950, cand autoritatile din Iordania au oprit varsarea raului Iordan in lacul sarat, pentru a obtine mai multe apa potabila.
Denumirea de Marea Moarta i-a fost data pentru ca aici nu poate supravietui nicio specie de pesti sau plante subacvatice, din cauza concentratiei mari de saruri si magneziu.
Coloniile de microbi si bacterii descoperite de biologi anul trecut au fost o surpriza chiar si pentru ei.
Echipa lui Danny Ionescu isi va relua cercetarile in luna octombrie, in speranta ca va obtine mai multe informatii despre bacteriile gasite acolo.
Citeste si:
Comoara inestimabila din centrul Pamantului. Ce se afla la 3.000 de kilometri sub picioarele noastre
Sursa: www.nationalgeographic.com
Etichete: bacterii, microbi, marea moarta,
Dată publicare:
29-09-2011 16:41