Descoperire istorică în Egipt. 100 de sarcofage vechi de peste 2.000 de ani, găsite în stare intactă

Ultima actualizare: 14-11-2020 16:51
Egipt
Getty

Autorităţile egiptene au anunţat sâmbătă că au descoperit 100 de sarcofage vechi de peste 2.000 de ani, în stare perfectă, în necropola Saqqara din sudul oraşului Cairo.

Sarcofagele aparţin unor înalţi responsabili din perioada târzie (între anii 700 şi 300 înainte de Hristos) şi din perioada ptolemeică (323 şi 30 înainte de Hristos), transmite News.ro

Imagini cu sarcofagele descoperite în necropola Saqqara sunt disponibile în galeria foto a articolului.

Acestea au fost descoperite în necropola Saqqara, la sud de Cairo, unde aproximativ şaizeci de sarcofage intacte, mai vechi de 2.500 de ani, au fost deja dezvăluite luna trecută.

"Saqqara nu şi-a dezvăluit încă tot ceea ce ascunde. Este o comoară", a afirmat Khaled el-Enani, ministrul egiptean al Turismului şi Antichităţilor, în cadrul unei ceremonii.

Situl Saqqara, care se află la mai puţin de 15 kilometri sud de piramidele de pe platoul Giza, adăposteşte necropola Memphis, capitala vechiului Egipt. Este inclus în patrimoniul mondial Unesco.

Sarcofagele prezentate sâmbătă au fost descoperite în trei puţuri funerare, la 12 metri adâncime.

"Săpăturile continuă. Imediat cum golim un puţ funerar, descoperim altul", a adăugat Enani.

Arheologii au deschis unul dintre sicrie în interiorul căruia era o mumie înfăşurată într-un giulgiu ornat cu hieroglife colorate.

De asemenea, mai mult de 40 de statui de zeităţi şi măşti funerare au fost găsite, potrivit ministrului.

Aceste descoperiri au fost distribuite la mai multe muzee egiptene, între care un nou edificiu care se va deschide la periferia oraşului Cairo.

Arheologii speră să descopere în curând un fost atelier de fabricare a sicrielor pentru mumii, potrivit secretarului general al Consiliului general al antichităţilor, Mostafa Waziri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO