Departamentul de Stat american: "SUA este ingrijorata de ultimele masuri luate de catre Guvern"


Ultimul update: Luni 06 Februarie 2017 07:07
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2017 11:23
Categorie: Stiri externe

Departamentul de Stat american a transmis un semnal de alarma, printr-un comunicat, cu privire la situatia tensionata in care se afla Romania.

Situatia din Romania, nu a trecut neobservata, la Washington. Mark Toner, purtatorul de cuvant al Departamentului de stat, anunta ca "America este profund ingrijorata, in privinta recentelor masuri ale Guvernului Romaniei, care submineaza statul de drept, si slabesc responsabilitatea, fata de infractiuni financiare si de coruptie".

''Romania trebuie sa continue, la fel de puternic, lupta anticoruptie", transmite si Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite, la Bucuresti. Declaratia a fost facuta la Constanta, la deschiderea unui exercitiu militar NATO. Hans Klemm a confirmat astazi ca a discutat initial cu premierul Sorin Grindeanu, apoi cu Liviu Dragnea despre cele doua ordonante de urgenta, care aduc modificari Codurilor Penale. Ambasadorul nu a vrut insa sa intre in detalii.

Hans Klemm : "Am vazut, in ultimele 3-4 nopti, nu doar in Bucuresti, ci si in alte orase din Romania, manifestatii de amploare, pasnice, care cereau ca Romania sa-si continue cu putere lupta impotriva coruptiei, lucru pe care il doresc si Statele Unite. Este speranta Statelor Unite, iar aceasta nu se refera in mod special la Romania, ci include si Romania, ca partenerii nostri, aliatii nostri, prietenii nostri sa-si consolideze sistemul de legi si sa intareasca lupta impotriva coruptiei. Nu sa faca pasi care sa slabeasca aceasta lupta."

La randul sau ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti si-a aratat ingrijorarea in legatura cu situatia din Romania. Paul Brumell s-a intalnit cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi. Intr-o postare pe Twitter, ambasadorul descrie intalnirea ca fiind "buna" si mentioneaza ca DNA este "o institutie cheie" in lupta anticoruptie din Romania.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO