Dennis Rodman, prima vizita in Coreea de Nord din timpul lui Trump. Cum a fost primit in 2014 de Kim Jong-un


Ultimul update: Vineri 16 Iunie 2017 06:50
Data publicarii: Marti 13 Iunie 2017 07:31
Categorie: Stiri externe
dennis rodman

Coreea de Nord asteapta marti o noua vizita din partea fostului star NBA Dennis Rodman, prima de cand presedintele Donald Trump a preluat puterea, relateaza The Associated Press.

Rodman a fost primit cu covorul rosu in vizitele anterioare, insa a fost criticat din acest motiv, in contextul tensiunilor dintre Washington si Phenian, pe tema programelor de inarmare nucleara si balistic.

El a organizat un meci intre alti jucatori din NBA si nord-coreeni, in 2014, si i-a cantat lui Kim Jong-un ”La multi ani”. In aceeasi vizita el a sugerat ca un misionar american a fost de vina ca a fost incarcerat in Coreea de Nord, o declaratie pentru care si-a cerut scuze ulterior.

Un reprezentant de la Ministerul nord-coreean de Externe a confirmat pentru AP, la Phenian, ca Rodman urma sa soseasca marti, insa nu a fost in masura sa ofere detalii. El a confirmat vizita sub protectia anonimatului, deoarece ministerul nu a emis un comunicat oficial.

Potrivit CNN, Rodman se afla la Beijing si astepta un zbor catre Phenian.

Orice vizita a unui american celebru reprezinta un adevarat teren minat politic, iar Rodman a fost criticat pentru ca nu a reusit sa se foloseasca de influenta pe care o are asupra unor lideri de altfel izolati diplomatic de restul lumii.

Americanii sunt considerati inamici in Coreea de Nord, in contextul in care cele doua tari nu au semnat un tratat de pace care sa puna capat Razboiului din Coreea (1950-1953).

Mii de militari americani sunt stationati in Coreea de Sud, iar Zona Demilitarizata (DMZ) care desparte cele doua Corei este, in pofida numelui, una dintre cele mai puternic fortificate frontiere din lume.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO