VIDEO. Submarinul nuclear american USS Cheyenne a ajuns in Coreea de Sud. Nava este plina cu rachete Tomahawk

Ultima actualizare: 09-06-2017 00:10
submarin american
Getty

Submarinul nuclear USS Cheyenne a ajuns in Coreea de Sud, pentru a se aproviziona cu provizii, in timp ce peninsula coreeana este agitata din cauza programului nuclear al Phenian-ului.

Acest submarin nuclear de atac din Los Angeles a fost dus in portul orasului Busan, dupa ce a fost in Japonia, unde a participat la exercitii cu Fortele maritime de Aparare ale Japoniei, potrivit Russia Today.

Desi oficialii de la Washington nu au dat inca detalii despre misiunea submarinului in Peninsula coreeana, o sursa militara anonima a declarat pentru agentia Yonhap ca USS Cheyenne nu va participa la exercitii in regiunea celor doua Coree.

Potrivit sursei citate, ambarcatiunea militara de aproape 7000 de tone se afla la aproximativ 720 de kilometri de Seul. Submarinul este incarcat cu rachete Tomahawk, care au raza maxima de actiune de 3000 de kilometri.

De asemenea, nava americana are o lungime de peste 100 de metri si poate executa atacuri atat impotriva altor submarine, cat si impotriva vapoarelor sau atacuri aeriene.

USS Cheyenne face parte din aceeasi clasa de submarine pe care armata SUA le-ar fi folosit in aprilie, cand a folosit rachete impotriva unei baze siriene, despre care se spunea ca a folosit arme chimice in provincia Idlib.

Luna trecuta, in timp ce comenta programnul nuclear al Coreei de Nord, presedintele SUA Donald Trump i-a spus omologului sau din Filipine, Rodrigo Duterte, ca SUA au o "gramada de arme" in regiune, ca sa combata pericolul Coreei de Nord.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO