Delfinii soldati din Crimeea au participat la un exercitiu al Flotei Ruse de la Marea Neagra

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14
Delfini

elfinii care traiesc in parcul de mamifere marine din Sevastopol au participat, pentru prima data de la alipirea Crimeei la Rusia, la un exercitiu naval efectuat de Flota Rusa de la Marea Neagra, a anuntat o sursa din cadrul Flotei.

Dupa alipirea Crimeei la Rusia in martie 2014, parcul de animale marine din Sevastopol, folosit pana atunci de Marina ucraineana pentru a antrena delfini pentru lupta, a fost atasat Fortelor navale ruse.

"Delfini soldati au participat la un exercitiu constand in gasirea unor materiale de razboi la peste 60 de metri adancime. Un obiect care seamana cu o mina a fost descoperit de un delfin si marcat cu o geamandura", a precizat sursa citata.

Sapte dintre cei zece delfini testati au fost declarati apti de misiuni de lupta.

"Suntem obligati sa ii invatam din nou pe delfini sa caute obiecte in apa, deoarece militarii ucraineni au neglijat practic aceasta treaba", a declarat sursa citata de agentia rusa de presa.

Echipamentele speciale fabricate pentru delfini in anii 1980, in fosta URSS, sunt invechite si Fortele navale ruse au nevoie de material mai performant, inclusiv pentru monitorizarea mamiferelor in apa.

"Sarcina noastra prioritara este sa ii invatam pe delfini sa caute arme si sa marcheze locul acestora, precum si sa descopere scafandrii de lupta", a conchis sursa din cadrul Flotei.

In prezent exista doar doua centre de instruire a delfinilor soldati in lume, unul la San Diego, in Statele Unite, si celalalt la Sevastopol.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO