Donald Trump: Fără testări, aproape că nu am mai avea cazuri de coronavirus

Ultima actualizare: 16-06-2020 11:38
Donald Trump
Agerpres

Președintele și vicepreședintele Statelor Unite încearcă să asigure publicul că pandemia de coronavirus a trecut de apogeu, în ciuda avertismentelor lansate de mulți oficiali din domeniul sănătății.

„Suntem la un nivel scăzut”, le-a declarat Trump jurnaliștilor în camera cabinetului, luni după-amiază, potrivit voanews.com.

Creșterea numărului de infectări cu COVID-19 și de decese, în general, în Statele Unite, a încetinit, însă recent au început să apară noi puncte fierbinți.

De luni, noul virus a ucis peste 116.000 de oameni în Statele Unite, iar 2,1 milioane au fost testați pozitiv cu COVID-19, potrivit Universității Johns Hopkins.

Fără testări, sau cu o testare mai slabă, aproape că nu am mai avea cazuri”, a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, președintele SUA a numit testarea o ”sabie cu două tăișuri”, care face ca țara „să arate rău”, dar care este „bine să o avem”.

Bineînțeles, comentariile au fost batjocoritoare pe Twitter, unde utilizatorii au arătat că, chiar și fără realizarea de teste, numărul infecțiilor va fi același.

Rata pozitivă de testare rămâne foarte stabilă în țară”, cu excepția unor foarte puține state, potrivit vicepreședintelui Mike Pence, care a vorbit cu jurnaliștii împreună cu președintele în Camera cabinetului.

În general, poporul american trebuie să fie lăudat” pentru că permite statelor să se redeschidă pe fondul pandemiei.

Multe state americane au început să relaxeze unele măsuri de distanțare socială, luna trecută. Îngrijorați, oficialii au subliniat că redeschiderea prematură a economiei ar putea duce la un al doilea val de infecții. 

Duminică, statele de sud din Carolina de Sud și Alabama au înregistrat recorduri, într-o singură zi, de noi cazuri de COVID-19 confirmate.

Cazurile de spitalizare sunt în scădere în toată țara, a declarat Pence, care conduce grupul de lucru privind coronavirusui de la Casa Albă. Cu toate acestea, în Texas - cu o populație de 29 de milioane - și în cel mai mare oraș al său, Houston, sunt raportate un număr record de spitalizări.

Și chiar în nordul Texasului, în statul Oklahoma, Trump intenționează să organizeze o acțiune politică.

"COVID este aici în Tulsa, și se transmite foarte eficient", a spus directorul Tulsa, Dr. Bruce Dart, pentru ziarul Tulsa World . "Mi-aș dori să amânăm acest lucru într-un moment în care virusul nu este o problemă atât de mare ca acum."

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO