Decizie radicală luată de Apple. Ce se va întâmpla cu magazinele din China


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2020 11:37
Data publicarii: Sambata 01 Februarie 2020 11:34
Categorie: Stiri externe
apple

Apple a anunţat sămbătă că îşi va închide toate magazinele de pe teritoriul Chinei continentale până pe 9 februarie în contextul epidemiei de coronavirus, care a provocat deja 259 de decese în această ţară, informează AFP.

Compania a precizat, într-un comunicat transmis AFP, că a luat această decizie în virtutea principiului precauţiei şi ''pe baza celor mai recente sfaturi ale principalilor experţi din domeniul sănătăţii''.

Produsele Apple, iPhone şi iPad sunt foarte populare în China continentală (sintagmă care exclude Hong Kong şi Macao), una dintre principalele pieţe de desfacere ale grupului american în afara SUA.

Potrivit paginii de internet în mandarină a companiei californiene, multe dintre cele 42 de puncte de desfacere de pe teritoriul Chinei erau încă deschise sâmbătă, dar cele mai multe dintre acestea vor fi închise începând de duminică.

În afara punctelor de desfacere, Apple a precizat totodată că birourile şi centrele de contact vor rămâne închise până pe 9 februarie inclusiv. Cumpărăturile din magazinul online vor fi în continuare disponibile.

Măsura închiderii magazinelor va avea însă efecte limitate: din cauza epidemiei, cei mai mulţi dintre chinezi nu-şi părăsesc locuinţele de teama infectării cu coronavirus, majoritatea magazinelor sunt închise, iar străzile din marile oraşe sunt aproape pustii.

Epidemia de coronavirus a făcut deja 259 de victime în China, unde au fost confirmate 11.791 de cazuri de contaminare, a anunţat sâmbătă Comisia naţională pentru sănătate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Persoanele care nu mai pot intra în SUA și Australia în urma epidemiei de coronavirus
Câţi români sunt în acest moment în regiunea din China grav afectată de coronavirus
Ce impact va avea coronavirusul asupra producției de telefoane Iphone
VIDEO PROTVPLUS.RO