Președintele Ecuadorului: Femeile denunţă hărţuirea sexuală doar când „bărbatul este urât”


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2020 11:19
Data publicarii: Sambata 01 Februarie 2020 11:11
Categorie: Stiri externe
abuz sexual

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a declarat vineri că femeile reclamă hărțuirea sexuală doar atunci când „bărbatul este urât”, conform EFE.

În opinia președintelui, dacă bărbatul arată bine, femeile nu mai cred că este vorba despre un abuz.

"Noi, bărbaţii, suntem supuşi permanent pericolului de a fi acuzaţi de hărţuire", a declarat Moreno, în timpul unui act public la Guayaquil cu oameni de afaceri şi finanţişti cărora le-a prezentat politica sa de dezvoltare economică.

"Şi, deşi este bine că o fac (că denunţă actele de hărţuire - n.r.), uneori, în cazurile de hărţuire, se iau doar de acele persoane urâte", a explicat preşedintele ecuadorian, înainte de a continua: "Adică este hărţuire atunci când vine din partea unei persoane urâte. Însă dacă persoana arată bine, potrivit canoanelor de frumuseţe, (femeile) nu mai cred că a fost neapărat vorba despre hărţuire".

Înregistrarea video cu declaraţiile sale a devenit virală pe reţelele sociale şi a generat reacţii de tot felul, dar mai ales critici. Pentru a calma avalanşa de reproşuri, Moreno a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îşi cerea scuze şi a insistat că respinge orice formă de violenţe la adresa femeilor.

"În comentariile mele cu privire la hărţuire, nu am intenţionat să minimalizez chestiuni atât de grave precum violenţa sau abuzurile. Îmi cer scuze dacă aşa s-a înţeles. Resping violenţa împotriva femeilor în orice formă ar fi aceasta!", a scris preşedintele ecuadorian.

Sursa: Agerpres

Decizie istorică în Biserica Romano-Catolică, în scandalurile privind pedofilia
Cazul Epstein. Reacția Prinţului Andrew, filmat când pleacă din casa afaceristului
Expoziție cu opere de artă dedicate lui Michael Jackson, inaugurată la un muzeu din Germania
VIDEO PROTVPLUS.RO