David Cameron, banuit ca a profitat de informatiile obtinute de News of The World

×
Codul embed a fost copiat

Tavalugul iscat in Anglia de scandalul interceptarilor telefonice a ajuns pana la usa premierului David Cameron. Tot mai multe voci vor sa stie daca inainte si dupa alegeri oficialul a profiat de informatiile obtinute pe cai necurate de jurnalisti.

Cameron le-a si cerut parlamentarilor sa nu intre in vacanta, ca sa-i dea sansa de a se apara. Intre timp, in politia britanica ploua cu demisii.

Se anunta o saptamana de foc pentru politicienii britanici, dupa ce politia a arestat-o pe fosta sefa de la News of the World, considerata pana de curand intangibila.

Ea este cea de-a zecea persoana arestata in cadrul acestei anchete si fara indoiala cea mai influenta, extrem de apropiata de cele mai inalte cercuri politice si din presa.

Rebekah Brooks a fost eliberata ulterior pe cautiune, si teoretic avea toate sansele sa se bucure de platile compensatorii de trei milioane si jumatate de lire sterline, pe care i le datoreaza News of the World. Numai ca intre timp scandalul aproape ca a explodat, dupa o alta demisie rasunatoare, in direct la televiziune.

Citește și
Sunday Times
"Am vazut fisa medicala a fiului tau bolnav".Cum a ajuns un prim ministru sa fie spionat de tabloide
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Am informat Palatul Buckingham, Ministerul de Interne si Primaria Londrei in privinta intentiei mele de a demisiona", a spus Sir Paul Stephenson, fostul sef al Politiei Metropolitane

Demisia sefului de la Scotland Yard a inflamat imediat spiritele. Se stia ca Sir Paul a avut drept consilier de PR un editor executiv de la News of the World, iar faptul ca premierul Cameron a angajat un alt editor al publicatiei, in timpul campaniei electorale, complica si mai mult lucrurile.

"Nu am vrut sa-l compromit in niciun fel pe prim ministru, dezvaluind sau discutand despre un suspect potential, care in mod evident a avut o relatie stransa cu domnul Coulson", a precizat Sir Paul Stephenson, fostul sef al Scotland Yard.

Aflat in vizita in Africa de Sud, premierul a ridicat imediat manusa.

"Comisia de ancheta a politiei trebuie sa ajunga oriunde sugereaza indiciile obtinute. Cazul trebuie investigat fara teama si presiuni. Cred ca se impune ca Parlamentul sa se intruneasca miercuri, pentru a-mi permite sa informez Legislativul despre evolutia anchetei si sa raspund la orice fel de intrebare", a fost raspunsul lui David Cameron.

Pana atunci, doua comisii parlamentare ii vor audia marti pe seful politiei, pe fosta sefa de la News of the World, dar si pe magnatul Rupert Murdoch, patronul trustului de presa NewsCorp.

Anchetatorii cred ca in total ar fi vorba despre 3.700 de potentiale victime ale interceptarilor ilegale.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Scandalul News of The World: Directorul Scotland Yard a demisionat. VIDEO
Scandalul News of The World: Directorul Scotland Yard a demisionat. VIDEO

Directorul Scotland Yard, sir Paul Stephenson, a demisionat duminica seara, dupa ce a fost criticat pentru angajarea fostului redactor-sef adjunct de la News of The World, Neil Wallis. Fostul jurnalist a fost arestat in scandalul interceptarilor.

"Am vazut fisa medicala a fiului tau bolnav".Cum a ajuns un prim ministru sa fie spionat de tabloide

Scandalul interceptarii telefoanelor mobile pare sa cuprinda dupa News of the World si alte publicatii din imperiul media al lui Rupert Murdoch.

4 milioane de exemplare vandute la ultima editie. NOTW a invadat si intimitatea victimelor de la WTC
4 milioane de exemplare vandute la ultima editie. NOTW a invadat si intimitatea victimelor de la WTC

Reporterii de la News of the World au incercat sa obtina date despre convorbirile avute, inainte de 11 septembrie, de victimele atentatelor din Statele Unite. Declaratia apartine unui detectiv particular din America.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.