David Cameron, banuit ca a profitat de informatiile obtinute de News of The World
Tavalugul iscat in Anglia de scandalul interceptarilor telefonice a ajuns pana la usa premierului David Cameron. Tot mai multe voci vor sa stie daca inainte si dupa alegeri oficialul a profiat de informatiile obtinute pe cai necurate de jurnalisti.
Cameron le-a si cerut parlamentarilor sa nu intre in vacanta, ca sa-i dea sansa de a se apara. Intre timp, in politia britanica ploua cu demisii.
Se anunta o saptamana de foc pentru politicienii britanici, dupa ce politia a arestat-o pe fosta sefa de la News of the World, considerata pana de curand intangibila.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ea este cea de-a zecea persoana arestata in cadrul acestei anchete si fara indoiala cea mai influenta, extrem de apropiata de cele mai inalte cercuri politice si din presa.
Rebekah Brooks a fost eliberata ulterior pe cautiune, si teoretic avea toate sansele sa se bucure de platile compensatorii de trei milioane si jumatate de lire sterline, pe care i le datoreaza News of the World. Numai ca intre timp scandalul aproape ca a explodat, dupa o alta demisie rasunatoare, in direct la televiziune.
"Am informat Palatul Buckingham, Ministerul de Interne si Primaria Londrei in privinta intentiei mele de a demisiona", a spus Sir Paul Stephenson, fostul sef al Politiei Metropolitane
Demisia sefului de la Scotland Yard a inflamat imediat spiritele. Se stia ca Sir Paul a avut drept consilier de PR un editor executiv de la News of the World, iar faptul ca premierul Cameron a angajat un alt editor al publicatiei, in timpul campaniei electorale, complica si mai mult lucrurile.
"Nu am vrut sa-l compromit in niciun fel pe prim ministru, dezvaluind sau discutand despre un suspect potential, care in mod evident a avut o relatie stransa cu domnul Coulson", a precizat Sir Paul Stephenson, fostul sef al Scotland Yard.
Aflat in vizita in Africa de Sud, premierul a ridicat imediat manusa.
"Comisia de ancheta a politiei trebuie sa ajunga oriunde sugereaza indiciile obtinute. Cazul trebuie investigat fara teama si presiuni. Cred ca se impune ca Parlamentul sa se intruneasca miercuri, pentru a-mi permite sa informez Legislativul despre evolutia anchetei si sa raspund la orice fel de intrebare", a fost raspunsul lui David Cameron.
Pana atunci, doua comisii parlamentare ii vor audia marti pe seful politiei, pe fosta sefa de la News of the World, dar si pe magnatul Rupert Murdoch, patronul trustului de presa NewsCorp.
Anchetatorii cred ca in total ar fi vorba despre 3.700 de potentiale victime ale interceptarilor ilegale.