Daune uriaşe obţinute de un american care ar fi făcut cancer de la un erbicid. Produsul se vinde şi la noi

02-11-2018 15:53

Dewayne Johnson

Dewayne Johnson, un bărbat din SUA care a dat judecată gigantul Monsanto acuzând că a făcut cancer din cauza erbicidelor produse de companie, a primit daune mult mai mici decât ceruse, dar tot de ordinul zecilor de milioane de dolari

În august, un tribunal din San Francisco i-a acordat lui Johnson daune de 289 de milioane de dolari, după ce bărbatul, care a îngrijit ani de zile spaţiile verzi ale unei şcoli, a acuzat compania Monstanto că a produs un erbicid din cauza căruia el a făcut cancer. Curtea de Apel din San Francisco a redus acum daunele la 78 de milioane de dolari, dar Johson, care este bolnav în stadiu terminal, a anunţat că acceptă şi aceasta variantă.

Medicii spun că Johnson are la ora actuală leziuni pe 80% din suprafaţa corpului. Compania Monsanto susţine însă că nu există nicio dovadă că produsul său cauzează cancer. Erbicidul Roundup este bazat pe glifosat, o substanţă controversată şi în Uniunea Europeană şi pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat-o „probabil cancerigenă pentru oameni”.

Produsul este comercializat şi în România. Agenţia Europeană a Substanţelor Chimice afirmă că nu a descoperit nicio dovadă cancerigen, ci doar că afectează ochii şi este toxic pentru viaţa acvatică.

Verdictul final în acest caz ar putea declanşa o avalanşă de procese. Există în acest moment în jur de 4.000 de cazuri similare, pentru care procesul lui Johson ar putea crea un precedent, scrie CNN.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO