Dalai Lama:"Viata mea este in pericol. Agentii chinezi au instruit femei din Tibet sa ma otraveasca"

Ultima actualizare: 04-11-2012 14:12
Dalai Lama

Dalai Lama a declarat ca se teme pentru viata sa, dupa ce a primit mai multe avertizari ca agentii chinezi planuiesc sa il omoare.

Liderul spiritual tibetan a acordat un interviu cotidianului Sunday Telegraph, in care a dezvaluit ca a primit mai multe informatii conform carora agentii chinezi ar fi instruit mai multe femei tibetane, pentru o misiune care ar avea ca scop otravirea sa.

Masurile de securitate de la palatul din Dharamsala, aflat la poalele muntilor Himalaya, au fost sporite ca urmare a avertizarilor primite, la sfatul agentilor de securitate din India.

Am primit mai multe informatii din Tibet. Niste agenti chinezi au instruit mai multe persoane tibetane, in special femei, sa foloseasca substante otravitoare. Acestea ar urma sa se apropie de mine motivand ca vor sa primeasca binecuvantarea mea”, a declarat Dalai Lama.

Relatiile dintre China si guvernul tibetan, aflat in exil in India, sunt foarte proaste in acest moment. Anul trecut au existat peste 30 de cazuri in care cetateni din Tibet si-au dat foc in semn de protest fata de actiunile liderilor chinezi de marginalizare a limbii si culturii lor.

Liderul tibetan a mai declarat ca se teme ca nu cumva chinezii sa descopere persoana in care se va reincarna, imediat dupa moartea sa. In cazul in care acest lucru se va intampla, este posibil ca el sa fie ultimul Dalai Lama, fapt ce ii poate determina pe tibetani sa abandoneze institutia pe care acesta o reprezinta.

In ciuda relatiilor “reci” cu Beijingul, Dalai Lama a marturisit ca spera ca pana la sfarsitul vietii sale China isi va schimba atitudinea ostila si va adopta reforme democratice care ii vor asigura cresterea economica. De asemenea, liderul spiritual tibetan i-a sfatuit pe conducatorii chinezi sa se foloseasca de invataturile budiste pentru a-si potoli furia si suspiciunile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO