Cumnatul unei actrite de Oscar gasit vinovat de comiterea unui triplu asasinat

Ultima actualizare: 29-10-2012 13:19
Jennifer Hudson

William Balfour, fostul cumnat al cantaretei si actritei Jennifer Hudson, a fost gasit vinovat de un tribunal din statul american Illinois, in cadrul unui proces in care a fost acuzat de asasinarea a trei membri din familia artistei, in 2008.

William Balfour, in varsta de 31 de ani, a fost gasit vinovat de patrunderea prin efractie in casa familiei Hudson si de asasinarea - prin impuscare - a mamei cantaretei, Darnell Donerson, in varsta de 57 de ani, a fratelui ei Jason Hudson, in varsta de 29 de ani, si a nepotului Julian King, in varsta de sapte ani.

William Balfour risca pedeapsa de inchisoare pe viata, fara posibilitatea de a fi eliberat conditionat.

Jennifer Hudson, prezenta in sala in momentul pronuntarii verdictului, a parasit tribunalul fara sa dea declaratii.

Intr-o declaratie de presa emisa ulterior, Jennifer Hudson si sora ei Julia Hudson - care era casatorita cu Balfour in momentul producerii triplului asasinat, dar care a divortat ulterior de acesta - au tinut sa multumeasca procuraturii si politiei din Chicago, dar si persoanelor care au depus marturie in acest proces.

"Am simtit dragostea si sprijinul oamenilor din lumea intreaga si suntem foarte recunoscatoare. Vrem sa extindem rugaciunile noastre de la familia Hudson catre familia Balfour. Am suferit cu totii pierderi teribile in aceasta tragedie", au declarat surorile Hudson.

Jennifer Hudson a fost prezenta in tribunalul din Chicago in toate cele 11 zile cat a durat acest proces: "Una dintre victime a fost mama mea. Daca eu as fi fost victima, ea ar fi venit aici in fiecare zi. Voi veni aici in fiecare zi", a declarat artista americana.

Juratii americani au avut nevoie de trei zile de deliberari pentru a ajunge la un verdict, intrucat trei dintre ei nu erau convinsi de natura circumstantiala a dovezilor care il acuzau pe Balfour.

William Balfour a vrut sa isi acopere urmele, si-a schimbat hainele de trei ori in ziua in care s-a produs triplul asasinat si a contactat cativa dintre prietenii sai, incercand sa isi creeze un alibi.

Desfasurarea cronologica a evenimentelor din acea zi a fost reconstituita de procuratura americana cu ajutorul inregistrarilor telefonice, a imaginilor oferite de cateva camere de supraveghere si a declaratiilor martorilor.

Motivul crimei ar fi fost gelozia acuzatului fata de sotia sa, Julia Hudson, pe care a amenintat-o de multe ori, spunand ca o va ucide, dupa ce ii va ucide familia, au declarat cativa dintre martorii acuzarii.

Traficant de droguri, William Balfour s-a inarmat cu un pistol de calibrul 45 de milimetri pe care l-a furat de la Jason Hudson, care facea si el uneori trafic de droguri.

Avocatul apararii a afirmat in acest proces ca o terta persoana, cu care Jason Hudson ar fi avut o altercatie in cadrul unei tranzactii cu droguri, ar fi comis triplul asasinat.

Avocata Amy Thompson, care a asigurat apararea lui Balfour in acest proces, a spus ca intentioneaza rejudecarea cazului, in cadrul unei audieri ce va avea loc pe 8 iunie. Ea considera ca detine suficiente dovezi pentru a solicita un apel.

Mama si fratele actritei, Darnell Donnerson, in varsta de 57 de ani, respectiv Jason Hudson, in varsta de 29 de ani, au fost asasinati in locuinta lor din Chicago, pe 24 octombrie 2008.
Trei zile mai tarziu, politia a descoperit intr-un vehicul abandonat cadavrul nepotului actritei, Julian King, care fusese dat disparut.

Jennifer Hudson, care a depus marturie in acest proces, a spus ca il cunostea pe Balfour inca din scoala generala, dar nu l-a placut niciodata. "Nu ne placea felul in care o trata (pe sora ei, n.r.) si nu imi placea nici felul in care il trata pe nepotul meu", a declarat Jennifer Hudson.

Jennifer Hudson, al carei al doilea album, intitulat "I Remember Me", a fost lansat pe piata in martie 2011, a fost insotita la acest proces de actualul ei partener de viata, David Otunga, un practicant de wrestling profesionist, cu care are un baietel de doi ani, David Jr.

Jennifer Hudson, in varsta de 30 de ani, este castigatoare a unui premiu Oscar, a unui Glob de Aur si a unui BAFTA pentru prestatia ei din musicalul "Dreamgirls".

Cariera fostei participante la concursul "American Idol" si-a continuat cursul ascendent, Hudson aparand, in 2008, si in filmele "Totul despre sex" si "The Secret Life of Bees".

De asemenea, in februarie 2009, ea a castigat un premiu Grammy pentru albumul de debut care ii poarta numele, lansat in 2008.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO