Alerta de tsunami in Noua Zeelanda, dupa un cutremur de magnitudine 7,1. Zonele de coasta au fost evacuate


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 22:05
Categorie: Stiri externe
cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a produs vineri la 4.38 ora locala (19.38 ora Romaniei) in Noua Zeelanda, transmite agentia DPA, citand serviciul de monitorizare geologica al Statelor Unite (U.S. Geological Survey, USGS).

Epicentrul seismului a fost in largul coastelor Insulei de Nord a tarii, la circa 166 km de orasul Gisborne, si a fost urmat de o serie de replici.

Pentru coasta de est a insulei, inclusiv orasul Auckland, si partea de nord a Insulei de Sud a fost emisa o alerta de tsunami, potrivit unui mesaj postat in reteaua Twitter de Ministerul Apararii Civile si Urgentelor.

Reuters anunta evacuarea populatiei din zonele de coasta, desi un val provocat de seism este considerat putin probabil. Apararea civila a anuntat insa ca pericolul trebuie considerat ca real pana la incetarea alarmei. Localnicii din apropierea coastei sunt sfatuiti sa se deplaseze cat mai mult in interior sau pe terenuri mai inalte.

Ca urmari ale cutremurului, presa locala a anuntat deocamdata doar intreruperea alimentarii cu energie in cateva locuri, adauga Reuters.

"Cand m-am trezit era o zguduitura minora si am crezut ca se va termina, dar s-a inrautatit de 3 ori mai mult si toata casa a inceput sa se zguduie", a povestit pe Twitter Rupert Barrett.

"M-am trezit cu ameteala si toata casa se misca", a spus o alta persoana.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO